Home България Ред и сигурност Опасен пожар бушува в Пловдив, предупреждават хората да не отварят прозорците

Опасен пожар бушува в Пловдив, предупреждават хората да не отварят прозорците

2 min read
0
0
65
Пожарът

Голям пожар бушува в Пловдив. Пламнали са няколко склада на бившия Строително-монтажен комбинат на бул. Марица”. Сега там се намира фирмата “Baufen” за производство на профили за прозорци и врати. Сигналът е подаден около 11,30 ч.

loading...

От вътрешността на складовете излиза гъст черен дим, вероятно гори продукцията вътре. Засега не е ясно какво е довело до избухването на пламъците. На място с огъня се борят 6 екипа огнеборци и противопожарни автомобили. По тяхно нареждане се махат колите, които са паркирани близо до склада.

Пожарът е на голяма площ, складовете са непосредствено преди началото на квартал “Изгрев”, към момента няма данни за пострадали хора, заявиха от пожарната.

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места с мобилен апарат GAZMET.

Препоръката на екоинспекцията към гражданите е да не седят на открито в района на пожара и да затварят прозорците си.

Община Пловдив препоръчва на гражданите от районите „Източен” и „Тракия” да затворят прозорците на жилищата си и да излизат навън само при крайна необходимост и с маски.

В склада горят бои, топло и хидроизолации, а синият вятър носи опасния дим към двата района, обясни ръководителят на отдел „Обществен ред и управление при кризи” Емил Вълков.

“В района има сажди и фини прахови частици, които създават рискове. Голям проблем е вятърът, който разнася дима над целия град”, коментираха от екоинспекцията. / КРОСС

Load More Related Articles

Check Also

Две малки деца изгоряха при пожар в къща край Шумен

Две малки деца – на пет месеца и една годинка и половина – загинаха при пожар в къща в Шум…