Home България Ред и сигурност Още за пожара в Пирогов тази нощ, при който загинаха двама души. Снимки

Още за пожара в Пирогов тази нощ, при който загинаха двама души. Снимки

1 min read
0
0
124
Пожарът в Пирогов

Голям пожар избухна в „Пирогов“ около 4 ч. сутринта в сряда. Двама души са загинали, а други 100 човека бяха евакуирани. 15 души са обгазени, сред които и двама полицаи.

loading...

Огънят е тръгнал от стая във Второ вътрешно отделение, намиращо се на втория етаж на болницата. В стаята е имало кислородна бутилка, която е избухнала. От взрива се е срутила част от стена. Загиналите са тежко болни пациенти, които са били на командно дишане.

Сигналът за инцидента е получен в оперативния център на Столичната пожарна. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

Пожарът в Пирогов
Пожарът в Пирогов

В болницата незабавно пристигнаха министрите на вътрешните работи и на здравеопазването – Младен Маринов и Кирил Ананиев, както и шефът на пожарната гл. ком. Николай Николов.

Във Второ вътрешно отделение се намирали тежко болни пациенти, някои от които – трудноподвижни. Общият им брой е бил около 60.

Пожарът е потушен.

„Това е отделение за тежко болни хора. Поздравявам персонала за това, което е направил. Спасени са десетки човешки животи. Ситуацията е под контрол.“

Пожарът в Пирогов
Пожарът в Пирогов

Заместник-директорът на болница „Пирогов“ проф. Николай Габровски уточни, че причината за инцидента се изяснява. „По принцип голяма част от болните в това отделение са на кислородна терапия, така че там е нормално да има повишени нива на кислород.

Най-важното е, че при наличие на близо 100 души в тази сграда всички към момента са в добро състояние, няма допълнително пострадали извън хората, които са били на мястото на този инцидент.

Пожарът в Пирогов
Пожарът в Пирогов

Всички са преместени по други структури и отделения. Болницата продължава да функционира доколкото е възможно при нормален режим. Останалите пациенти са в добро компесирано състояние. Провеждат се допълнителни изследвания на по-тежко болните дали има някакво влияние „, каза още проф. Николай Габровски.

Пожарът в Пирогов
Пожарът в Пирогов

По-рано екипи на полицията и пожарната евакуираха пациентите, които се намират в отделението на болницата. Част от тези, които са най-трудно подвижни, бяха изнесени на ръце.

На мястото на инцидента има и следователи. По случая е образувано и досъдебно производство.

Източник: КРОСС

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Двойно убийство в Казанлък

Двойно убийство в Казанлък. Жертвите са двама мъже на 45 и 35 години. Те са били обезобраз…