Home България Здравеопазване 33 са новите заразени с коронавирус, общо станаха 412

33 са новите заразени с коронавирус, общо станаха 412

1 min read
0
0
57
Мутафчийски

Последните данни за развитието на ситуацията около коронавируса съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса неговият председател проф. Венцислав Мутафчийски.

loading...

“За вчерашния ден положителните проби са 33, от тях са хоспитализирани 23 човека, общият брой на досега заразените в 412, а излекуваните са 20: 14 мъже и 6 жени”, каза проф. Мутафчийски. Вече има случай и в Русе и това е мъж, който се е прибрал и работел в ски курорт в Австрия.

146 човека е общият брой на хоспитализираните, от София и Пловдив 14 са в интензивно отделение. 1 пациент в Кюстендил също е интубиран.

За миналия ден в София случаите са 21.

В сградите, където са установени корона вирус инфектирани, се прави дезинфекция всеки ден. Такава е направена в парламента, всеки ден се прави в Министерския съвет, в болниците. Така професорът отговори на въпрос дали е било уместно в Народното събрание да се свиква пресконференция, след като е установен депутат с Ковид-19 – д-р Хасан Адемов от ДПС.

Късно снощи парламентарният шеф Цвета Караянчева свика пресконференция в парламента, на която съобщи, че депутатът Хасан Адемов е с коронавирус. Днес проф. Мутафчийски съобщи в отговор на въпрос, че в момента той постъпва в болница.

Групата от депутати, която ще се изследва, ще се подаде от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Те ще бъдат изследвани в две болници, каза още генералът.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

24 случая на коронавирус у нас за денонощието, 34 излекувани

За изминалото денонощие у нас са доказани нови 24 случая (11 жени и 13 мъже) на коронавиру…