Home България Здравеопазване Болницата в Плевен върна мъж със симптоми на коронавирус, човекът почива

Болницата в Плевен върна мъж със симптоми на коронавирус, човекът почива

2 min read
0
0
17
Линейка

Възрастен мъж, със симптоми на коронавирус, е починал след отказ да бъде хоспитализиран в Плевен. Това твърди дъщеря му – Ралица Окова. По думите ѝ, баща ѝ Тодор Пешев е бил взет от линейка на „Спешна помощ” – бил е със сериозни симптоми, включително задух, останал 3 часа в „Спешна помощ”, но след това е пуснат с мотив, че му е направен PCR тест и ще се чака резултат. Резултатът обаче трябвало да се чака у дома. Пред Нова телевизия Окова разказа, че баща ѝ бил закаран от линейката до дома си.

loading...

Шофьорът му помагал да се качи по стълбите, но на втория етаж баща ѝ паднал на стълбите. Лекарката от линейката направила всичко възможно, опитала сърдечен масаж, а тази линейка, според Окова, не била оборудвана. Окова е категорична – беше жизнен човек, нямаше хронични заболявания, ходеше и караше много колело. Говорителят на Университетската болница „Д-р Георги Странски” Момчил Цветков призна, че г-н Пешев бил приет, направени са му тестове и пулмолог предписал терапия, с която се подобрявал. Обяснението защо Пешев не е настанен – защото нямал PCR тест, нямало категорични доказателства, че е болен от COVID-19. По думите на Цветков, Пешев получава инфаркт. „От COVID не се умира внезапно”, добави говорителят на болницата.

Настаняваме в много тежко състояние хора без PCR – има страшно много хора със симптоми, ще напълним болницата за един ден, каза още той. Защо личният лекар не го е насочил по-рано да си направи PCR тест? В спешното се спасяват животи, не се изследва, заяви Цветков. “Баща ми нямаше проблеми със сърцето. От “Бърза помощ” ми казаха, че е с двустранна бронхопневмония”, каза Ралица Окова и попита защо говорят глупости. По думите ѝ, в смъртния акт пише за бронхопневмонията. Беше изписан в критично състояние, здрав и атлетичен мъж едвам се качи на линейката, обясни Окова.

Load More Related Articles

Check Also

От 23.30ч. днес влизат в сила новите мерки

От 23.30ч. тази вечер влизат в сила новите по-строги мерки, които правителството въвежда, …