Home България Здравеопазване Нови 48 случая на коронавирус, вече са 783. Още един починал

Нови 48 случая на коронавирус, вече са 783. Още един починал

1 min read
0
0
46
ген. Мутафчийски

“Нов случай на починал с COVID-19 у нас. Мъжът е бил на 70 години с артериална хипертония. Починал е в “Пирогов”. Новите заразени с коронавирус са 48″, заяви на редовния брифинг шефът на Националния щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски.

loading...

“От тях 25 са настанените в болниците. Увеличението спрямо вчера е с 6,4 %. Общият брой на заразени с коронавирус са 783. Починали са 37 души. Вървим нагоре. Вече графиката се отклонява стръмно нагоре. Няма нови деца от заразените. Медицински персонал – 9 нови случая. Излекуваните са 122. 218 са болница, 31 са в интензивни отделения. София е най-сериозното огнище”, каза ген. Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски припомни, че точно преди седмица улиците са се напълнили с хора, без да се спазват мерките за изолация и сега резултатът е налице – скок на заболелите.

20 души от столичните квартали “Филиповци” и “Факултета” са с положителни проби, стана ясно на брифинга.

“София е най-сериозното огнище, има множество огнище. София си остава най-големият резервоар на заразата. Затова призоваваме софиянци да н пътуват, за да не се разнесе заразата из страната”, подчерта генералът.

“В София случаите са 32. В “Пирогов” са настанени пет. Във ВМА – 4. В “Александровска” – двама, в “Света София” – двама и в “Инфекциозна болница” – един. Амбулаторни са 18″, каза Мутафчийски.

“В Смолян са седем, Кюстендил – един, Сливен – 1, Пловдив – 1, Кърджали – 1, Бургас, Видин, Габрово, Велико Търново, Добрич – по един”, допълни той.

Load More Related Articles

Check Also

1595 нови случая на заразени с коронавирус през последното денонощие

1595 нови случая на заразени с коронавирус през последното денонощие при направени 9 038 п…