Home България Здравеопазване Обсъждат въвеждане на задължителни маски на открито

Обсъждат въвеждане на задължителни маски на открито

2 min read
0
0
13
Медицинска маска

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести. Заседанието започва днес в 9.00 часа. В него ще участват експерти, здравният министър и главният държавен здравен инспетор. Друг въпрос, който ще бъде разгледан, е съкращаването на карантината от 14 на 10 дни.

loading...

Предложението за носене на маски на открито се отправя все повече през последната седмица, коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от БТА. Нямаше лечебно заведение, в което да съм отишъл и лекарите и сестрите да не поставят това условие, за да продължат да работят, уточни той.  Въпросът се поставя и от родителски организации.

Здравният министър каза още, че мярката ще бъде обсъдена и ще се вземе решение дали да се въведе, но това не е затваряне или лимитиране.

Мярката има две цели: да спаси колкото се може повече хора от заболяването и колкото се може повече здравни кадри – медици, сестри, санитари, за да има кой да ни лекува и кой да стои на първа линия денонощно, посочи министърът.

Източник: Дума

Load More Related Articles

Check Also

От 23.30ч. днес влизат в сила новите мерки

От 23.30ч. тази вечер влизат в сила новите по-строги мерки, които правителството въвежда, …