Home България Здравеопазване Проф. д-р Илиан Дойков: Болниците са пълни с пациенти, голяма част от които не трябва да са там

Проф. д-р Илиан Дойков: Болниците са пълни с пациенти, голяма част от които не трябва да са там

2 min read
0
0
22
Болница

Болниците са пълни с пациенти, голяма част от които не трябва да са там. Това каза на брифинг директорът на УМБАЛ „Каспела” проф. д-р Илиан Дойков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. По думите му хората са жестоко уплашени и медиите също имат голяма роля в това отношение.

loading...

Проф. Дойков посочи пример от неговата практика за жена, която няма никаква находка на ковид, но панически настоява да бъде приета и 15 минути след това си гледа спокойно телевизия в болничната стая, като е заела леглото на някой, който в този момент е действително зле.

„Дайте им малко радост на хората, успокойте ги, не е задължително само смъртните случаи да се публикуват. Кажете на хората, че има и много оздравели“, обърна се към журналистите той. „Всички са толкова притеснени, че само като кихне някой и вече е труп“, посочи още проф. д-р Илиан Дойков.

До края на седмицата в тяхната болница ще бъдат разкрити още легла, така че да станат общо 86.

„Изключително впечатлен съм от работата на Областния щаб в Пловдив до момента, перфектна е организацията, със замах в работата“, посочи още проф. Дойков.

Той призна, че също е преминал през инфекцията, но вече е здрав и призова още веднъж хората строго да спазват мерките.

Load More Related Articles

Check Also

105 нови случая на коронавирус за изминалото денонощие

За 10 януари са отчетени 105 нови случая, т.е. с 289 по-малко на дневна база – вчера…