Home България Здравеопазване Топъл обяд за медиците на първа линия

Топъл обяд за медиците на първа линия

2 min read
0
0
7
Топъл обяд

Топъл обяд за спешните медици у нас. Инициативата е израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите и шофьорите на линейки, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

loading...

Доброволци и дарители ще осигурят топъл обяд за всички медици, които са на работа днес в Центъра за спешна помощ – София.

Идеята на кампанията “Хапка надежда” е да вдъхне сили и кураж на медиците, които вече са на предела на силите си.

Кремена Кунева – организатор: Посланието на тази кампания е, че ние трябва един на друг да си даваме надежда, че цялото това нещо ще приключи и е важно те да знаят, че не са сами – медиците, сестрите, санитарите, шофьорите на линейки, оперативен и административен персонал, който стои зад цялата тази координация. Те не са сами. Вярваме, че в моментите на криза хората като цяло по-лесно се обединяват и съпричастността е по-силно изразена. Проблемът е, че когато тези кризи свършат, ние не трябва да забравяме какво са направили тези хора.

Само за седмица са били раздадени около 1600 обяда в над 12 болници у нас.

Топъл обяд за медиците на първа линия приготвиха и учениците в Смолян. От днес ежедневно 45 порции топъл обяд ще пристигат в болницата в града. Те са за лекарите, сестрите и персонала, обслужващ болните с коронавирус.

Приготвят ги учениците от СПГТС, които приемат радушно идеята на областния управител Недялко Славов.

Продуктите се осигуряват от дарения. Обядът е здравословен и включва супа, основно ястие и десерт.

Така изразяваме нашата подкрепа за медиците на първа линия, които нямат време да се хранят, камо ли да излязат на обяд, каза директорката на училището Антония Караджова.

Load More Related Articles

Check Also

105 нови случая на коронавирус за изминалото денонощие

За 10 януари са отчетени 105 нови случая, т.е. с 289 по-малко на дневна база – вчера…