Home Бизнес Харчим ли повече за развлечения на прага на лятото

Харчим ли повече за развлечения на прага на лятото

2 min read
0
0
13
Промени

С настъпването на лятото все повече хора са навън. Почти всеки вече е планирал почивка за лятото, а заведенията се пълнят. Все по-рядко гост на масата е разговорът за COVID-19.

loading...

Месеци наред ежедневието ни предлагаше единствено работа и сън. Пандемията скъси драстично пътищата ни само до прага на хранителните магазини. Заведенията, местата за развлечение бяха затворени. Така веднага, след като мерките бяха отпуснати, всеки заключи дома си от външната страна. Това се случва и с Петя Аргилова – млад човек, който работи в IT сферата и през цялото време е била хоум офис.

„Предвид, че последните месеци, година назад, повечето хора, както и аз, се затворихме вкъщи, мислиш само вкъщи да си сготвиш. Последно време определено почти всяка вечер се вечеря навън, излиза се, пазарува се. Някак все едно искаш да си наваксаш времето, което ти е отнето“, обясни Петя.

Според данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на тази година разходите на българите са се увеличили. Оказва се, че все повече се харчи за свободно време като ръстът, спрямо миналата година по това време, е 34,6% – от 47 лева се покачват на 63 лева средно на човек. Парите за облекла и обувки са се увеличили от 35 на 53 лева.

Load More Related Articles

Check Also

НАП събра над 4 млн. лв. просрочени задължения за седем дни

Националната агенция за приходите (НАП) събра над 4 милиона лева просрочени задължения за …