Home Бизнес Хотелите и местата за настаняване отварят врати от утре, 13 май

Хотелите и местата за настаняване отварят врати от утре, 13 май

2 min read
0
0
36
Николина Ангелкова

От 13 май врати отварят хотелите и местата за настаняване в България, спазвайки всички изисквания и ограничения. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова и призова българските граждани да подкрепят родните хотелиери и сектора, предава Нова тв.

loading...

Тя благодари на премиера, на своите колеги и на депутатите за мерките, които са предложени и са свързани с ваучерите за туризъм особено за хората на първа линия и с насърчаване на чартърите, така и с удължаването на срока до 12 месеца за туроператорите, които да могат да предлагат ваучери. По думите й друга важна мярка, заложена в настоящия законопроект, е свързана с възможността да се предлагат безплатни или намалени цени на плажни принадлежности.

“В закона е заложено, че те трябва да бъдат намалени именно на 50%. Това са мерки, свързани с насърчаване на вътрешния туризъм”, посочи Николина Ангелкова.

В рамките на утрешния ден ще се приемат единни правила за пътуване в рамките на ЕС, както и извън него.

До отмяна на извънредното положение както в България, така и в целия ЕС, всички чужденци, влизащи в страната, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

Load More Related Articles

Check Also

Физическите лица със свободни професии и осигурителите с БУЛСТАТ от 9 знака

Кодът по БУЛСТАТ на физическите лица, упражняващи свободна професия или занаятчийска дейно…