Home Бизнес Тристранката ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост на България

Тристранката ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост на България

2 min read
0
0
4
Природен газ

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание, на което социалните партньори ще обсъдят проекта на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. Срокът за обществено обсъждане на документа изтича на 29-и ноември.

loading...

В плана за обособени четири стълба с пропорционален ресурс за изпълнението на всеки от тях – това са „Иновативна“, „Зелена“, „Свързана“ и „Справедлива“ България.

Целта на Националния план е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от пандемията чрез набор от мерки и реформи. Същевременно планът полага основите за „зелена“ и цифрова трансформация на икономиката в контекста на целите на „зелената сделка“.

В становище по проекта от Асоциацията на индустриалния капитал в България определиха инвестиционния ресурс, предвиден в плана, като безпрецедентна възможност за подобряване на социално-икономическата среда в страната. От работодателската организация смятат че демографската криза е най-сериозното предизвикателство, пред което България е изправена. В становището се подчертава още, че планът трябва да се доработи.

В края на септември президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че до Коледа страната ни трябва да формулира най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране.

Източник БНР

Load More Related Articles

Check Also

Започва данъчната кампания за физически лица

От днес приходната агенция започва да приема декларациите за доходите на физически лица. Д…