Home Бизнес Тристранката ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост на България

Тристранката ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост на България

2 min read
0
0
7
Природен газ

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание, на което социалните партньори ще обсъдят проекта на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. Срокът за обществено обсъждане на документа изтича на 29-и ноември.

loading...

В плана за обособени четири стълба с пропорционален ресурс за изпълнението на всеки от тях – това са „Иновативна“, „Зелена“, „Свързана“ и „Справедлива“ България.

Целта на Националния план е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от пандемията чрез набор от мерки и реформи. Същевременно планът полага основите за „зелена“ и цифрова трансформация на икономиката в контекста на целите на „зелената сделка“.

В становище по проекта от Асоциацията на индустриалния капитал в България определиха инвестиционния ресурс, предвиден в плана, като безпрецедентна възможност за подобряване на социално-икономическата среда в страната. От работодателската организация смятат че демографската криза е най-сериозното предизвикателство, пред което България е изправена. В становището се подчертава още, че планът трябва да се доработи.

В края на септември президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че до Коледа страната ни трябва да формулира най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране.

Източник БНР

Load More Related Articles

Check Also

НАП събра над 4 млн. лв. просрочени задължения за седем дни

Националната агенция за приходите (НАП) събра над 4 милиона лева просрочени задължения за …