Home Бизнес Цената на руския петрол се върна на нивото отпреди кризата

Цената на руския петрол се върна на нивото отпреди кризата

3 min read
0
0
8
Петролна сонда

Цената на руския петрол Урал в Европа надхвърли 47 долара за барел и се върна на нивото отпреди кризата, съобщава международната агенция за цени Argus.

loading...

„Цените на марка Урал се възстановиха до нивата от началото на март малко преди срива на световния петролен пазар поради пандемията на коронавируса и края на предишното споразумение ОПЕК +,“ каза Аргус.

 Както се вижда от данните за търговията, в сряда цените на петрола се колебаят в очакване на решението за сделката OPEC +.

Предполагаше се, че поредица от срещи на организацията ще се проведат на 30 ноември и 1 декември, след което ще бъде взето решение относно увеличаването на производството на суровини от алианса с почти два милиона барела на ден от началото на 2021 година. Участниците проучват отлагането на тази стъпка за известно време поради забавянето на възстановяването на търсенето на петрол на фона на ситуацията с COVID-19. Първото заседание обаче приключи без одобрението на окончателното решение, а второто заседание беше отложено за 3 декември.

В същото време положителните настроения на търговците се подкрепят от новини за разработването на ваксини срещу коронавирус.

Load More Related Articles

Check Also

НАП събра над 4 млн. лв. просрочени задължения за седем дни

Националната агенция за приходите (НАП) събра над 4 милиона лева просрочени задължения за …