Home Бизнес Внасят законопроекта за държавните бензиностанции

Внасят законопроекта за държавните бензиностанции

2 min read
0
0
15
Бензиностанция

Държавните бензиностанции отново на дневен ред. Днес се очаква да бъде внесен и законопроектът за бъдещите държавни търговски обекти. Идеята е да бъде създадена „Държавна петролна компания”, а планът на правителството е бензиностанциите да са до 100 и само в областните градове.

loading...

Целта на „Държавната петролна компания” е тя да е коректен партньор и коректен играч в сектора. Идеята е през тази държавна компания обществото да получава по-бърза и правилна информация относно количеството и качеството на петрола. Това заяви в студиото на Нова телевизия „Здравей, България” министърът на икономиката Емил Караниколов.

През годините много често се е случвало, когато цената на горивата се вдига, автоматично много бързо и в България се повишава. Респективно обаче, когато пада – имаме около 14 дни до един месец срок, в който стойността се понижава. Считаме, че това не е толкова рационално. Сигурни сме, че тази компания ще дава по-ясна картина, обясни Караниколов. Той допълни, че в държавните бензиностанции ще има стандарт за качество, който се надява от тук нататък да се съблюдава и от всички. Към момента проблем с качеството на горивата няма. Постоянно се извършват проверки, но знаете, че на определени етапи по-малки играчи често създават проблеми на автомобилите ни, информира министърът на икономиката.

Load More Related Articles

Check Also

Една трета от фирмите отчитат спад на приходите заради COVID-19

32,2% от фирмите у нас са отчели спад в приходите си през септември, при почти половината …