Home Култура Филми и кино Филмова роля е успяла да подготви Кейт Уинслет за пандемията

Филмова роля е успяла да подготви Кейт Уинслет за пандемията

2 min read
0
0
13
Кейт Уинслет

Ролята на Кейт Уинслет като епидемиолог в лентата “Заразяването” от 2011 г. е успяло да я подготви за живота в условия на пандемия. Това споделя 44-годишната актриса в ново интервю за The Hollywood Reporter.

loading...

Всъщност тя е започнала да се подготвя за евентуалното стечение на обстоятелства, още когато вирусът е започнал да се разпространява в Китай и Европа.

“Хората мислеха, че съм луда, защото обикалях седмици наред с маска, влизах в хранителния магазин и изтривах всичко с изопропилов алкохол, носейки ръкавици”, разказва звездата от “Титаник. “И тогава изведнъж на 13 март наоколо се появиха хора и се чудеха откъде да си вземат от тези маски.”

В края на март Уинслет и нейните колеги от филма, сред които Мат Деймън, Дженифър Ел и Лорънс Фишбърн, се събраха за дигитална среща, която имаше за цел да осведоми феновете за случващото се в света, колкото и неясно да е било то към онзи момент.

Актрисата, която е имала познати, засегнати от вируса, споделя, че подготовката за филма със сигурност ѝ е дала различна перспектива за нещата. “Прекарах време с едни от най-добрите специалисти по обществено здраве в света. И кое беше едно от най-важните неща, на които ме научиха? Мийте ръцете си така, сякаш животът ви зависи от това.”

“Ако се чувствате малко претоварени или безсилни в момента, ето нещо, което всички можем да направим, за да има промяна. Нещо, което не изисква медицинска степен, микроскоп или тон познания”, съветва Уинслет. Одобряваме! Не само във време на пандемия, моля.

Load More Related Articles

Check Also

Кейт Уинслет ще снима филм за “криптокралицата” Ружа Игнатова

Носителката на “Оскар” Кейт Уинслет ще продуцира и ще играе във филм за “…