Home Култура Филми и кино Кейт Уинслет ще снима филм за “криптокралицата” Ружа Игнатова

Кейт Уинслет ще снима филм за “криптокралицата” Ружа Игнатова

1 min read
0
0
7
Кейт Уинслет

Носителката на “Оскар” Кейт Уинслет ще продуцира и ще играе във филм за “криптокралицата” Ружа Игнатова. “Fake!” е проект на компанията “Метро Голдуин Майер”, а сценарист и режисьор ще бъде Скот З. Бърнс.

loading...

Той вече е работил с Уинслет като сценарист в “Зараза” (2011) на Стивън Содърбърг. В последно време той бе сценарист и продуцент на The Laundromat – миналогодишният филм на Содърбърг за “Нетфликс”, разказващ за “Досиетата от Панама”. Сюжетът ще се базира върху на разказа на една от жертвите – Джейн Макадам, която заедно със семейството и приятелите си влага над 300 хиляди долара в схемата на българската фараонка – и ги губи. Макадам, която ще бъде сред изпълнителните продуценти на филма, e и основателка на група в подкрепа на измамените.

Компанията за криптовалута OneCoin, създадена от Ружа Игнатова, е сочена като финансова пирамида. Смята се, че в световен мащаб тя е донесла над 4 млрд. долара на основателите си. 40-годишната днес Игнатова е в неизвестност и се издирва от 2017 г. По-малкият й брат Константин беше арестуван през 2019-а и се призна за виновен по обвиненията в пране на пари и финансова измама, а другият партньор на Ружа – Себастиан Грийнууд, бе заловен през 2018-а.

Load More Related Articles

Check Also

Филмова роля е успяла да подготви Кейт Уинслет за пандемията

Ролята на Кейт Уинслет като епидемиолог в лентата “Заразяването” от 2011 г. е …