Home Култура Филми и кино Почина Стефан Данаилов

Почина Стефан Данаилов

2 min read
0
0
217
Стефан Данаилов

Почина легендата на българското кино Стефан Данаилов. Информацията за кончината на Мастера бе потвърдена официално от Военномедицинска академия, където се бореха за живота му.

loading...

76-годишният актьор бе приет в интензивното отделение на болницата в началото на октомври, след като имал затруднения с дишането. През август той претърпя операция на тазобедрената става и бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

Заради проблеми с дишането се бе наложило да му бъде направена трахиотомия и да бъде поставен на апаратно дишане. Той бе в реанимация под денонощно лекарско наблюдение.

В началото на ноември стана ясно, че голяма метастаза в лимфен възел в областта на белия дроб е причината за тежкото състояние на Стефан Данаилов.

През 2013 г. Мастера бе диагностициран с Неходжкинов лимфом – заболяване, при което злокачествените клетки се образуват в лимфната система. Тогава засегнатият лимфен възел е в коремната област, но въпреки лечението сега медиците открили голямо образувание в областта на белия дроб.

Снимка: Булфото

Load More Related Articles

Check Also

Почина актьорът, изиграл Дарт Вейдър

Британският актьор Дейвид Проуз, известен най-вече с ролята си на Дарт Вейдър в „Меж…