Home Култура Музика Младият тромпетист Георги Грозев с първа награда в Ню Йорк

Младият тромпетист Георги Грозев с първа награда в Ню Йорк

1 min read
0
0
121
Георги Грозев

16-годишният пловдивски тромпетист стана носител на първа награда от Международния конкурс “Golden Classical Music Awards”. Той взе участие в категория “Intermediate” наред с участници от над 26 държави.

Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканена да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите. Той се проведе ден след празника на народните будители, на 2 ноември 2018 г. в световноизвестната Weill Recital Hall в Carnegie Hall – Ню Йорк (САЩ).

Carnegie Hall е един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света и в него се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално.

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазил българското в себе си, който е готов винаги да помогне на сънародници в нужда!

Наградата и участието в гала концерта е голямо признание за таланта на Георги.

Възпитаникът на Пенчо Пенчев, от пловдивското музикално училище е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на “Успелите деца на България” на Фондация “Димитър Бербатов”

Load More Related Articles

Check Also

MANOWAR се завръщат в София с ексклузивно шоу от феноменалното си прощално световно турне The Final Battle 2019

Дългоочакваното завръщане след почти 10 години ще се случи на 16 юни 2019 година в зала „А…