Home Лайфстайл Любопитно Ако носите джапанки тук, ви застрашава глоба от 5000 евро

Ако носите джапанки тук, ви застрашава глоба от 5000 евро

1 min read
0
0
114
Чинкуе Тере

Не е тайна, че в последните няколко години петте туристически селца в северозападна Италия Чинкуе Тере се превърнаха в световноизвестна дестинация. В този малък рай годишно пристигат повече от два милиона туристи от целия свят, което води до някои нежелани ситуации.Въпреки добронамерените съвети от страна на местните власти към посетителите да са по-внимателни с културните паметници, тъй като националният парк „Чинкуе тере” е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, някои туристи продължават да ходят по известната „магарешка пътека” с джапанки, сандали и дори обувки с висок ток.

Италианските горски служби решават да се намесят и да въведат официални правила за всички поситители на националния парк.

Съвместно с местните власти определят и глоби в размер от 50 до 2500 евро в завимост от това колко и до каква степен са нарушени забраните.

Преди обаче да влязат в сила глобите ще има информативна кампания, която да уведоми всички, желаещи да посетят Чинкуе Тере, за нововъведенията.„Проблемът е, че когато хората идват тук, си мислят, че посещават някой морски курорт. Но истината е, че пътищата над селцата, са като планински пътеки”, споделя Патрицио Скарпелини, директорът на националния парк „Чинкуе Тере”.

Туристическият сезон в Чинкуе Тере започва следващия месец.

Тази година се очаква селцата да посрещнат 750 хиляди души само от пристигащи круизи. Това число е било почти наполовина по-малко през 2018г.Инциденти, породени от лоша екипировка, са често срещана гледка по стръмните пътеки на Чинкуе Тере.

Именно затова властите искат да въведат парично наказание, което да стимулира посететителите да бъдат по-отговорни към себе си и към околната среда.

Патрицио Скарпелини ни напомня, че спасителният отряд, отговарящ за Чинкуе Тере, се състои изцяло от доброволци от Алпийския клуб на Италия.

КРОСС

Load More Related Articles

Check Also

Да направиш заведение за Instagram маниаци

Собственичката на кафене Мари Сутея, която е над 50-годишна, може би прекарва също толкова…