Home Лайфстайл Любопитно Люлка сме на древна цивилизация. Доказано

Люлка сме на древна цивилизация. Доказано

2 min read
0
0
477
Цвета Кирилова

Къде в оформянето ни като етнос са „изчезнали” траките? Наследили ли сме техни гени и в какъв процент? Вярно ли е, че по нашите земи е съществувала древна цивилизация, дала тласък на европейското и световно развитие? Как България да тръгне по пътя на възхода? Как да се освободим от негативизма и ниското си самочувствие като нация?

loading...

На тези и подобни въпроси дава отговор новият информационен сайт на патриотичното „Сдружение Азбукари” www.azbukari.org, който тръгва на най-българския празник 24 май.

Новата медия ще акцентира върху статии и новини с предимно патриотична насоченост, които повдигат самочувствието ни като българи, критикуват грешките ни и предлагат идеи за по-доброто ни развитие като нация и държава.

Редактор на патриотичния сайт ще бъде известният журналист Боряна Антимова, която от години търси и публикува истории на успели българи у нас и по света.

В патриотичната медия за пръв път ще бъдат събрани на едно място статиите на журналиста, общественик, будител и създател на „Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова, които тя публикува от години в социалните мрежи. В тях лицето на европредседателството ни критикува, вдъхновява и зове българите да се хванат заедно за една по-бърза и качествена промяна в мисленето и действията, която да доведе до цялостна промяна на манталитета, самочувствието и развитието ни.

Цвета Кирилова: „Мотото ни е „България може!”

„Нашата цел е чрез новата медия да направим мост на положителните мисли и задграничен трансфер на постиженията на българите – както на тези извън България, така и натези в Родината – казва Цвета Кирилова. – България все повече се нуждае от градивно отношение, от разбиране на човешките проблеми и нужди, от съпреживяване на емоциите. Имаме нужда от обновяване, от пречистване на системите, за да потече чиста вода от извора на познанието, който да захрани резервоара на надеждите на хората и да изпъстри житейския ни път с енергия за творчество, съграждане, милосърдие и подкрепа.

Дошло е времето за изява на смелите, борбените, знаещите, можещите, защото такива заложби има у всеки един българин и много от изявилите се досега са го показали преди нас… Необходимо е обединение и единение на всички съзнаващи, осъзнаващи и будни българи.

Доброволно, по собствено желание и с чиста съвест да се присъединят към тази всенародна велика кауза за излизане на светло и даване на простор за работа на старата българска духовност! Каузата на „Сдружение Азбукари” и „Единение Българи за България” е да дадем кураж на обществото, защото ние можем. Ето защо и мотото ни е „България може!”

„Променяме България”: истории на родолюбци с уникални идеи и проекти

В новата рубрика на www.azbukari.org „Променяме България” Боряна Антимова представя българи от страната и чужбина, които с идеите и проектите си променят родината към по-добро. Тя насочва вниманието си към хора, които знаят, че истинското родолюбие не търпи площадните празнословия, политическите игрички, демагогията и еснафските сметчици на дребно; които са убедени, че да обичаш родината означава да правиш нещо смислено и променящо я към по-добро, и го правят; съвременните герои и будители, които вярват, че личният пример е най-добрият начин да вдъхновят и увлекат сънародниците си за градивни дела.

В първото интервю тя представя изследователя Павел Серафимов, който повече от 30 години се рови в големите световни книгохранилища и преобръща историята, както той казва, „с главата нагоре”. Серафимов доказва, че сме наследници в голям процент на гените на траките и, че България е люлка на най-древната цивилизация. Откритията на изследователя до такава степен скандализират научни корифеи и крайни патриоти, че е принуден често да сменя държави и да живее в полунелегалност заради заплахи.

Визионерът и специалист по възобновяеми източници на енергия Йордан Иванов за пръв път ще престави пред читателите на www.azbukari.org уникалния си проект за независими енергийни селища, които значително ще повишат стандарта на живот на българите и ще им позволят да живеят като свободни хора.

Мисията на неправителствената организация „Сдружение Азбукари”, създадена през 2012 г., е да развива социалната интеграция, да насърчава и подкрепя талантливите деца и да ги вдъхновява да не изоставят мечтите си. „Сдружение Азбукари” създаде първата в България комбинирана общодостъпна детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.

На нея стотици деца с различни физически увреждания играят заедно със своите връстници в адаптирана среда, отговаряща на всички европейски стандарти. Успешният проект за социална интеграция беше продължен със строителството на такива площадки и във Велико Търново и Бургас.

„Сдружение Азбукари” доказва, че е инициативна организация, която умее да събира хора с разнообразни интереси, образование и професии, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата.

Повече от 1000 деца участват в две последователни издания на фестивала на толерантността „Вярвам в теб!” – 2012/2013. Сдружението реализира и два национални конкурса за рисунка и няколко благотворителни концерта.

На Националния празник 3 март многохилядно хоро обиколи планетата, като символ на единението на всички българи у нас и по света в инициативата „Пробуждане с хоро“, която за трета поредна година организира “Сдружение Азбукари” заедно с „Единение Българи за България“. В каузата се включиха родолюбци от над 80 населени места у нас и по света.

Всички проекти на „Сдружение Азбукари” са уникални и по нетрадиционен начин стимулират креативното развитие на децата.

Детската карта на България „Обичай Родината“, създадена с атрактивни илюстрации от художници,насърчава любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход, съставен от 11 теми. Картата е подарена на 3 500 училища в цялата страна.

„Букварино“ е уникална патриотична игра и урок по родолюбие и игрознание. Състои се от 60 карти за игра, на които са изобразени бележити личности от българската история, описани подробно със свои характерни и значими дела.

Съвременната патриотична училищна стая „Креативни мислители”, създадена в училище „Димитър Благоев“ във Велико Търново, предлага иновативна среда за интерактивно обучение на учениците. Планира се втора такава стая в селище в Софийска област.

Нов прочит на истинската българска история е издадената от „Сдружение Азбукари” книга „История на славните българи“ с автори Павел Серафимов и съмишленици. Богато илюстрованото издание представя абсолютно непознати факти от древната ни история.

Наскоро „Сдружение Азбукари” реализира и образователния проект „Детска карта на света”. Уникалното учебно пособие, илюстриранобогато от художници, обединява в едно животинския и растителен свят на планетата. Картатае ценно помагало в ранното детско обучение за развитие на детската наблюдателност и любознателност.

loading...
 • Мартин Карбовски

  Внуците търсят помощ

  За пръв път в казармата видях хора, които не могат да пишат. Можеха, но бяха функционално …
 • Ангелкова

  Тихата съпротива

  Българинът принципно не обича да си разваля рахата. Протестите са му чужди. Но той пак си …
 • Елена Гунчева

  Опозиция няма! Явно няма и да има!

  В първоначалния законопроект на Закона за допълнение и изменение на Закона за здравето се …
Load More Related Articles

Check Also

Вълна от магнитни бури ни удря през юли

Магнитните бури могат да причинят неразположение на много хора. През юли 2020 г. те ще пок…