Home Лайфстайл Любопитно Първоаприлско: Паметник на Борисов на Гарибалди, демонтираха го

Първоаприлско: Паметник на Борисов на Гарибалди, демонтираха го

1 min read
0
0
139
Паметникът

На 1 април София осъмна с паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад „Гарибалди“, съобщава БГНЕС, цитирана от “Канал 3”.

Паметникът е изработен от стъклопластика и има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги.

„Идеята е свързана с цялостната идея за монументалната скулптура. Исках да покажа, че събитията, които се случват днес, утре ще бъдат история. Ще бъдат обект на възпяване или критика. Всичко, което правим, е паметник на нашето време“, обясни предизвикателството скулпторът Андрей Врабчев.

„Това е паметник от бъдещето, защото след време сегашните личности ще бъдат исторически личности и вероятно ще бъдат възпявани. Самият паметник е закачка и с монументалната скулптура в България. Знаете, че напоследък се направиха паметници със светещи очи, говорещи“, допълва още Врабчев.

Паметникът на Бойко Борисов остана за кратко. Малко преди 10.00 часа той вече беше демонтиран. Не е известно кой го е демонтирал.

Load More Related Articles

Check Also

Да направиш заведение за Instagram маниаци

Собственичката на кафене Мари Сутея, която е над 50-годишна, може би прекарва също толкова…