Home Лайфстайл Любопитно Световен ден на тангото

Световен ден на тангото

1 min read
0
0
84
Танго

Днес е Световният ден на тангото. По този повод днес в София е бандонеонът Михаел Долак. Той ще изнесе концерт тази вечер в Гьоте институт, последван от традиционна Гран милонга.

Концертът ще разкаже с думи и музика историята на бандонеона, посочи пред БНР Иво Парушев от студио „Тангерин”, който е сред организаторите на събитието.

„Има много истории и легенди. Най-вероятно германски емигранти са го донесли до Буенос Айрес, където той просто е намерил новото си призвание като основен инструмент на аржентинското танго и своя нов дом. … Когато се появява бандонеонът, някак той пасва като уникален инструмент, изразяващ душевността на тангото”, разказа той в предаването „Преди всички”.

По думите му тангото е и дует, и дуел. Той посочи и скритите кодове в танца.

Парушев съобщи, че за празника са поканили професионална танцьорка и преподавателка от Берлин, която по време на Гран милонгата ще направи демонстрация с българския танцьор Андрей Ненчев.

“Тангото е храна и за душата, и за мисъла, и за интелекта. Всеки търси и намира в тангото това, от което има нужда”, каза в заключение Иво Парушев.

Източник: КРОСС

Load More Related Articles

Check Also

Да разбереш, че жена ти е мъж две седмици след сватбата

Имамът Мохамед Мутумба открил, че съпругата му, с която живее от две седмици, всъщност е м…