Home Лайфстайл Любопитно Световен ден на тангото

Световен ден на тангото

1 min read
0
0
118
Танго

Днес е Световният ден на тангото. По този повод днес в София е бандонеонът Михаел Долак. Той ще изнесе концерт тази вечер в Гьоте институт, последван от традиционна Гран милонга.

loading...

Концертът ще разкаже с думи и музика историята на бандонеона, посочи пред БНР Иво Парушев от студио „Тангерин”, който е сред организаторите на събитието.

„Има много истории и легенди. Най-вероятно германски емигранти са го донесли до Буенос Айрес, където той просто е намерил новото си призвание като основен инструмент на аржентинското танго и своя нов дом. … Когато се появява бандонеонът, някак той пасва като уникален инструмент, изразяващ душевността на тангото”, разказа той в предаването „Преди всички”.

По думите му тангото е и дует, и дуел. Той посочи и скритите кодове в танца.

Парушев съобщи, че за празника са поканили професионална танцьорка и преподавателка от Берлин, която по време на Гран милонгата ще направи демонстрация с българския танцьор Андрей Ненчев.

“Тангото е храна и за душата, и за мисъла, и за интелекта. Всеки търси и намира в тангото това, от което има нужда”, каза в заключение Иво Парушев.

Източник: КРОСС

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Вълна от магнитни бури ни удря през юли

Магнитните бури могат да причинят неразположение на много хора. През юли 2020 г. те ще пок…