Home Лайфстайл Любопитно Жена роди близнаци месец, след като ражда момче

Жена роди близнаци месец, след като ражда момче

1 min read
0
0
166
Близнаци

Жена от Бангладеш роди близнаци почти месец, след като ражда сина си, съобщи Би Би Си, позовавайки се на лекаря на жената.

20-годишната Арифа Султана родила недоносено момченце в края на февруари. 26 дни по-късно, на 21 март, тя била откарана по спешност в болница заради болки в стомаха. Лекарите разбрали, че е бременна с близнаци във втора матка и веднага извършили Цезарово сечение. Майката и близнаците – момче и момиче, са в добро здраве и са изписани от болницата четири дни след раждането. “Когато пациентката пристигна, ние направихме ултразвук и така разбрахме, че тя носи близнаци”, разказва лекарката д-р Шейла Подар.

Д-р Подар обяснява, че Арифа и съпругът й са много бедни и затова на жената никога преди не й е правен преглед с ултразвук. Сега Арифа Султана казва, че е много щастлива от случилото се и гледа на него като на чудо, но се притеснява как ще отгледат трите деца от финансова гледна точка.

“Жена да има две матки всъщност не се среща толкова рядко, колкото си мислят хората”, коментира гинеколог от Сингапур. По думите му това се вижда много ясно по време на преглед с ултразвук

BBC обяснява, че развитието на матката наподобява две малки епруветки, които обикновено се съединяват и образуват един орган, ако това не се случи – може да се образуват две матки. Често жените, които имат такъв случай нямат симптоми и разбират за това по време на бременност, когато се прави преглед с ултразвук.

Load More Related Articles

Check Also

Да направиш заведение за Instagram маниаци

Собственичката на кафене Мари Сутея, която е над 50-годишна, може би прекарва също толкова…