Home Рубрики Ало, кмете! Много отговори има да дават…

Много отговори има да дават…

1 min read
0
0
230
Община Ямбол

След два месеца предстоят местни избори за нов кмет и общински съветници. Сегашните общински съветници от ГЕРБ обикалят кварталите и отчитат свършеното от тях. А това, което правеха четири години е единствено чинно да вдигат ръка в подкрепа на всяко предложение на кмета, нищо повече. Сега раздават дипляни с картинки и отчитат какво кметът е свършил със събраните от нас пари, и искат отново да ги изберете.

Представляват своята партия ГЕРБ, но да не забравяме, че те и всички като тях в цялата страна , са политическите лица, на чиято подкрепа се осланя управлението им, за да прокарва едно или друго, без мисъл за обикновения човек.

И сега е моментът да бъдат питани общинските съветници от ГЕРБ и да обяснят на простичък език, на редовия гражданин, като искат отново неговия глас, няколко неща:

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, направи опит да прокара Истанбулската конвенция и единствено заради реакцията на хората оттегли намеренията си, ще се опита ли отново, след изборите, да прави децата ни джендъри?

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, искаше да прави бежански лагери в Елхово и само заради надигналото се недоволство спря обществената поръчка, ще обяви ли нова поръчка след изборите за да прави лагери?

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, разработи Стратегията за детето, заради която народът скочи и бе оттеглена, ще я прокара ли след изборите? Защото протестите в Ямбол и сега продължават?

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, изби животни в Болярово, а сега и прасетата на хората, ще продължава ли все така да унищожава поминъка?

Защо те, общинските съветници от ГЕРБ в Ямбол, недопуснаха да се хранят децата безплатно, за родителите , в детските ясли и градини, и какво предлагат като грижа за младите семейства ?

Защо те, общинските съветници от ГЕРБ в Ямбол, гласуваха да се събират по 10 лв от родителите на децата в детски градини, независимо дали са посещавали или не, а когато съда отмени таксата НЕ пожелаха да се върнат парите на хората? Кога ще ги върнат?

Защо те, представители на партия ГЕРБ, наложиха в Ямбол излишната Синя зона, заради която назначиха свои хора и събират нашите пари за да плащат заплатите им? Ще я разширяват ли по кварталите за да увеличат администрацията си?

Защо те, представителите на партия ГЕРБ, не пожелаха да питат хората да поемане на общински дълг от 18 млн.лв, и спряха предизборно процедурата от страх, а сега търчат да се хвалят на същите тези хора, че след изборите ще я продължат ?

Защо доизграждането на Новата болница е доникъде, къде е новата Спортна зала, а ремонтирания Младежки дом? Къде е центърът за временно настаняване на бездомни през зимните месеци?

Защо Тунджа тече всеки месец в различен цвят, и не откриват нарушителя? Кога ще го накажат?

За това и много други неща сега е моментът да питате , когато идват при вас и искат отново да ги изберете и да продължат все така.

Питайте! Идват ви на крака!

Мариета Сивкова

общински съветник от БСП

Load More Related Articles

Check Also

Какъв Белмекен, какъв Бели Искър, какви пет лева… Водата за Перник ще е от София

Аз нали съм си Тома Неверни, та днес цял ден не мога да разбера какво всъщност шикалкавят …