Home Рубрики Ало, кмете! Много отговори има да дават…

Много отговори има да дават…

1 min read
0
0
107
Община Ямбол

След два месеца предстоят местни избори за нов кмет и общински съветници. Сегашните общински съветници от ГЕРБ обикалят кварталите и отчитат свършеното от тях. А това, което правеха четири години е единствено чинно да вдигат ръка в подкрепа на всяко предложение на кмета, нищо повече. Сега раздават дипляни с картинки и отчитат какво кметът е свършил със събраните от нас пари, и искат отново да ги изберете.

Представляват своята партия ГЕРБ, но да не забравяме, че те и всички като тях в цялата страна , са политическите лица, на чиято подкрепа се осланя управлението им, за да прокарва едно или друго, без мисъл за обикновения човек.

И сега е моментът да бъдат питани общинските съветници от ГЕРБ и да обяснят на простичък език, на редовия гражданин, като искат отново неговия глас, няколко неща:

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, направи опит да прокара Истанбулската конвенция и единствено заради реакцията на хората оттегли намеренията си, ще се опита ли отново, след изборите, да прави децата ни джендъри?

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, искаше да прави бежански лагери в Елхово и само заради надигналото се недоволство спря обществената поръчка, ще обяви ли нова поръчка след изборите за да прави лагери?

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, разработи Стратегията за детето, заради която народът скочи и бе оттеглена, ще я прокара ли след изборите? Защото протестите в Ямбол и сега продължават?

След като тяхната партия, която те представляват и явно подкрепят, изби животни в Болярово, а сега и прасетата на хората, ще продължава ли все така да унищожава поминъка?

Защо те, общинските съветници от ГЕРБ в Ямбол, недопуснаха да се хранят децата безплатно, за родителите , в детските ясли и градини, и какво предлагат като грижа за младите семейства ?

Защо те, общинските съветници от ГЕРБ в Ямбол, гласуваха да се събират по 10 лв от родителите на децата в детски градини, независимо дали са посещавали или не, а когато съда отмени таксата НЕ пожелаха да се върнат парите на хората? Кога ще ги върнат?

Защо те, представители на партия ГЕРБ, наложиха в Ямбол излишната Синя зона, заради която назначиха свои хора и събират нашите пари за да плащат заплатите им? Ще я разширяват ли по кварталите за да увеличат администрацията си?

Защо те, представителите на партия ГЕРБ, не пожелаха да питат хората да поемане на общински дълг от 18 млн.лв, и спряха предизборно процедурата от страх, а сега търчат да се хвалят на същите тези хора, че след изборите ще я продължат ?

Защо доизграждането на Новата болница е доникъде, къде е новата Спортна зала, а ремонтирания Младежки дом? Къде е центърът за временно настаняване на бездомни през зимните месеци?

Защо Тунджа тече всеки месец в различен цвят, и не откриват нарушителя? Кога ще го накажат?

За това и много други неща сега е моментът да питате , когато идват при вас и искат отново да ги изберете и да продължат все така.

Питайте! Идват ви на крака!

Мариета Сивкова

общински съветник от БСП

Load More Related Articles

Check Also

Поредната номинация за кмет в Ямбол 2019

До редакционната ни поща пристигна следния сигнал от ИК „Да спасим град Ямбол от кмета“, к…