Home Рубрики Ало, кмете! Общински съвет Ямбол удари дъното!

Общински съвет Ямбол удари дъното!

1 min read
0
0
375
Мариета Сивкова

На днешното заседанието ГЕРБ разиграха бездарна театрална постановка, с едничката цел- да неглижират обсъждането на внесената гражданска подписка за местен РЕФЕРЕНДУМ.

Най- безскрупулно и нагло жертваха авторитета на една от своите общински съветнички, само и само да наложат, като първа точка в дневния ред , да се разглежда една сълзлива и фалшива декларация в нейна подкрепа, срещу друг колега, с който тя е в жесток конфликт.

Тръпки ме побиха от лицемерния морал, който демонстрираха, и назидателния тон на декларацията.

Върхът на бездарното им творчество беше настояването той публично да и се извини. Наченки на другарски съд, но слабо изпълнение.

Нито му беше времето, нито мястото да се разглеждат лични конфликти, но искаха да ВЗЕМАТ ПРЕДЯТА на гражданите с подписката, за да се омаловажи искането за референдум.

Абсолютен срам е за институцията Общински съвет така да се излага като натиква в ъгъла гражданската инициатива. Това направиха ГЕРБ съветниците. Театърът изнесоха пред своя партиен ръководител – кмета, като се надпреварваха да му се харесат, а той им се радваше и насърчаваше.

Постановката продължи и във второ действие. Един след друг ГЕРБ съветниците ставаха и от трибуната гневно нападаха членовете на инициативния комитет на подписката, че те едва ли не били излъгали хората. Не допуснаха до трибуната председателя на инициативния комитет да защити инициативата и го оставиха отзад, да слуша и да не може да реагира.

Позор за демокрацията!

Но изпълнителите видимо се наслаждаваха на надмощието си и това им харесваше.

Другите се опитахме да внесем нормалност, но безумието е непреодолимо. Кулминацията беше мощното им гласуване на ОТКАЗ за провеждането на местен референдум.

Омерзена съм!

Мариета Сивкова

Общински съветник от БСП

Load More Related Articles

Check Also

Лекуват лекарите, а не сградата

Ще имаме ли нова болница в Ямбол до година и половина? Това е основният въпрос, който си з…