Home Рубрики Ало, кмете! С какви очи, кмете?

С какви очи, кмете?

1 min read
0
0
279
Георги Славов

Въпреки дългогодишните ми наблюдения върху политиците, всеки път изумявам от наглостта и самочувствието, с което продължават да се натрапват на материала. Давайки мило и драго да останат до кокала. Мисълта, че са отявлено некадърни, явно не ги притеснява.

loading...

Тези дни гледам, досегашният кмет на Ямбол, някой си Славов, гледащ особено интелигентно, понеже ГЕРБ не го издигнаха отново, се издигна сам като независим. Това, че е подхванал всички служители да се подписват за издигането му, явно всички намират в реда на нещата. Бегъл поглед върху дейността му обаче предизвиква изумлението ми не само с какви очи се кандидатира, ами и защо е от външната страна на превъзпитателно-наказателното заведение.

И като юрист винаги гледам качеството на едно управление по местното законодателство. Защото кметът е този, който го предлага и го прилага. И разбира се, се оправдава с него. Та гледайки наредбите на Ямбол, виждам например в основната наредба за общинската собственост, цитиран Закона за административното производство, отменен още 2006 година. И препращат в същата тази местна наредба гражданите да обжалват заповедите на кмета пред окръжния съд, при положение, че повече от десетилетие административните съдилища се трудят по тези въпроси.

Замислям си колко трябва да си тъп, безхаберен и некадърен, че мандат, а и повече, да не забележиш, че законодателството се е променило последните десет години. И ако това не могат да видят, как да прилагат същите тези закони, за чието съществуване явно и не подозират!!?

Уважаеми електорат, знам, че повечето от нас си избират кметовете по красота и дар-чене, ама все пак…питайте ги поне за основни неща дали знаят.

Резилът е пълен. А след това като ви направят сами да си говорите, ще питате кой е виновен! Ами ние сме си виновни. Защото вземаме балончетата и листовките, а не ги питаме какво са завършили, какво знаят за общинските дела, дали знаят поне законите, с които се налага да работят, дали досега са свършили нещо.

Не ги жалете. Защото те вас няма. Гарантирам ви го!

Автор: Елена Гунчева

Източник: Фейсбук профил на Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Какъв Белмекен, какъв Бели Искър, какви пет лева… Водата за Перник ще е от София

Аз нали съм си Тома Неверни, та днес цял ден не мога да разбера какво всъщност шикалкавят …