Home Рубрики Ало, кмете! Зам. кметът на София Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на „Графа“ и вече е обвиняем

Зам. кметът на София Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на „Графа“ и вече е обвиняем

1 min read
0
0
233
Евгени Крусев

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подаде оставка, съобщи Агенция “Фокус”.

“Вчера късно следобeд получих призовка от Прокуратурата във връзка с проверката на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем”, каза Крусев пред журналисти.

„Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, заяви той. „Категорично мога да заявя, че ще си защитя името. Точно това е целта на действието ми в момента“, обяви Крусев.

„Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие“, обясни той.

Крусев обяви, че e връчил оставка, воден от желанието си да улесни работата на прокуратурата.

„В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата“, коментира Евгени Крусев.

„Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам Прокуратурата да го установи“, каза още той.

Все още не е ясно в какво точно е обвинен. В началото на другата седмица ще се яви в Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров”.

“Ще ви информираме, когато имаме по-голяма яснота около проверката на Прокуратурата на ремонта“, коментира той.

„Към момента можем да кажем, че ул. „Граф Игнатиев“ от един ориенталски битак стана една от красивите улици на София“, заяви Евгени Крусев.

„Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да се възстановят трамвайните маршрути“, каза още той.

Оставката е лично мое решение. В рамките на днешния ден ще я депозирам, каза още Евгени Крусев. Попитан дали ще бъде приета оставката му, той посочи: „Мога да коментирам единствено моите действия“.

В отговор на въпрос в какво е обвинен, зам.-кметът обясни: „Не мога да кажа, дори не съм отишъл до Следствието. Другата седмица ще имам повече информация“. Той каза още, че не знае кой ще заеме поста му.

Попитан какво е показала вътрешната проверка на Общината Евгени Крусев заяви: „Няма крайни резултати. Всички проверки продължават“.

„Във вторник ще дам показания на „Г. М. Димитров“ 42“, каза още той.

Припомяме, че само преди два месеца, на 5 октомври т.г. , в разгара на скандала за ремонта на “Графа” Евгени Крусев заяви:  “Не предвиждам да си подавам оставката”. Тогава неговото оттегляне бе поискано от  общински съветници  именно заради качеството на ремонта на ул. “Граф Игнатиев” и зоната около църквата “Свети Седмочисленици”. “Не виждам с какво моята оставка ще помогне за проекта. Фокусът е да завършим Графа”, уточни Крусев. На всички конкретни въпроси, илюстрирани със снимки, за разни недоразумения в ремонтираната зона той отговоряше с: “Проектът не е завършен.”

Load More Related Articles

Check Also

Лекуват лекарите, а не сградата

Ще имаме ли нова болница в Ямбол до година и половина? Това е основният въпрос, който си з…