Home Рубрики Ало, властта! Безумието ескалира

Безумието ескалира

2 min read
0
0
79
Безумието ескалира

Днес вестник “Марица” съобщава, че на готвач, получил поръчка за доставка на храна до дома, е било отказано да влезе в Пловдив, защото “ресторантите не работят”. Естествено, няма нищо писмено. Просто не са го пуснали. И точно тук е безумието – един нефелен закон и още по-некадърна заповед, трябва да се тълкуват от полицаи на място. Не че им подценявам интелекта, но дори юристи се чудят за някои хипотези.

loading...

И какво да прави този човек? Явно не може да се обжалва нещо, което нито е в писмен вид, нито вероятно има свидетели. Тоест, без ефективен начин за защита срещу полицейски произвол при прилагане на мерките за извънредното положение, хората са оставени на произвола.

Законодателите явно не мислят, виждаме им капацитета. Но докога хората ще търпят неяснотата. Ами ако утре възрастните ви родители от село ви се обадят, че някой от тях е паднал, или им е свършила храната, или имат нужда от помощ, и вас не ви пуснат да излезете от града, какво ще направите? Ще ги оставите в беда ли? Ако утре детето ви, което е в друг град, има нужда от помощ и да го приберете в къщи, и не ви пуснат?

Трябва незабавно да се създаде механизъм как да се контролира полицията при прилагане на мерките за извънредното положение, защото произволът ще продължи!

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Аз питам: Десет милиарда лева заем за какво ще се използват?

Досега не разбрах да има разчет какви икономически мерки ще се предприемат и какво точно щ…