Home Рубрики Ало, властта! Да те глобят за това, че си станал обект на престъпление

Да те глобят за това, че си станал обект на престъпление

1 min read
0
0
243
Актът

Поредният абсурд. Когато ни управляват престъпници и законите са им престъпни!

Глобиха ме защото са ме обрали. Как ви звучи?

На 10.09.2018г със съпругата ми бяхме в София на медицински изследвания. В района на централна гара ни обраха най-брутално и маймунски. Лична карта, шофьорска книжка, дебитни карти, телефон, всичко.

Обадих се на 112 и ми казаха да подам сигнал и жалба във Видин и те щели да ги препратят в МВР София.

На следващит ден подадох сигнал и жалба в ОДМВР Видин с входящ номер и приложени обяснения. И подадох заявления за издаване на нови документи, като платих всички такси.

На гишето в паспортна служба извикаха едно униформено ченге и то ми обясни, че трябва да ми напише акт защото съм си загубил документите. Обясних му, че не съм ги загубил, а са ме обрали и по този повод съм подал сигнал и вече е образувана преписка. Отговора му бе “няма значение, закона не прави разлика!”. Как така, викам, няма значение, дали “таковаш”, или те “таковат” ти може и да не правиш разлика, но аз правя и отказах да подпиша наказателното постановление.

След това отидох в КАТ за да си извадя и нова шофьорска книжка. И се повтори същата процедура. Искаха да ми напишат акт та се наложи да се сблъскам челно с шефа на КАТ. Този каза, че няма проблем и че той решавал какъв да е размера и дали да има санкция. Явно е решил, че трябва да ме глоби. Не става дума за 30-те лева, а за принципи. Не съм извършил никакво нарушение и не приемам мутренската логика, че трябва да бъда глобен, само защото живея в държавата на мафията. Московски уби собственото си дете в транспортно произшествие и трябваше да умрат още 20 човека край Своге , за да подаде оставка, а и до днес за трагедиите няма обвинени. Няма дори глобени.

Междувременно проверих в МВР Видин до къде е стигнала проверката по моят сигнал. Ченгето, с което говорих бе пределно откровено. Казах му, че са ме глобили за това, че са ме обрали и го попитах дали в София ще проверят поне записите от камерите в района. Отговора бе “Ще си питат дедовия”. Та така, почти два месеца след моят сигнал никой дори не си е и помисля да търси престъпниците, никой не ме е търсил, но мен ме глобиха за това, че съм станал обект на престъпление.

Няма да платя една стотинка, разбира се, на престъпници доброволно пари не давам.

Това е наглед дребен проблем, но е олицетворение на кочината в която е превърната държавата ни.

Ще трябва да съборим кочината.

Георги Георгиев, ГД БОЕЦ

Load More Related Articles

Check Also

Този в България ли живее?

Уникален случай, когато управляващ премиер говори за …”пълзяща диктатура” и то – моля ви с…