Home Рубрики Ало, властта! Дончев, Томиславе, а прочети я тая Конституция, че стана смешен с тъпизмите си

Дончев, Томиславе, а прочети я тая Конституция, че стана смешен с тъпизмите си

1 min read
0
0
249
Томислав Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев продължава с идиотизмите си отновно образованието и продължава да показва въпиющо непознаване на законите на България и най-вече основния закон на републиката – Конституцията.

В екипа ми имаше спор дали основното образование не е твърде ниска цел. Има аргументи средното образование да е задължително. Ние говорим за по-конкурентна икономика, богатството се формира, ако произвеждаш по-скъпи неща. След десетилетия, човек, който не може да смята, няма да може да се реализира на пазара на труда, коментира за БНТ вицепремиерът Томислав Дончев по повод лансираната от него идея основното образование да стане задължително.

По думите му е необходима промяна в Конституцията, като след това държавата трябва да полага двойни усилия – полицаи, психолози.

„Полагат се усилия върнатите в училище деца да продължат да се обучават. В масовия случай големият проблем са семействата, които не ги подкрепят. За тях това не е ценност, карат ги да работят”, каза Дончев.

„Щом законодателството има норма, съвсем логично е да има санкция за неизпълнението. Аз не съм убеден, че само и единствено глобите биха решили въпроса”, допълни той.

Според вицепремиера е редно да има ограничаване на права за хора, които нямат поне основно образование. Той се аргументира, че образованието е безплатно. Изтъкна, че правителството полага много усилия в сферата на образованието, но е и необходимо училището да подготвя децата за ежедневието, тъй като сега това не е застъпено в необходимата степен.

„Една голяма част от населението, включително и младите хора, са институционално неграмотни. Те не знаят коя институция какви отговорности има. Как може да си добър, критичен гражданин, да натискаш институциите, ако нямаш базисна гражданска грамотност”, попита риторично Дончев.

Вицепремиерът каза, че очаква предложения от министрите в кабинета за съкращения в администрацията.

„Ако колегите не са достатъчно амбициозни, запазвам правото да гоним по-амбициозни цели. 130 000 души в момента работят в държавната администрация”, каза още Томислав Дончев.

Ние съветваме г-н Дончев, преди да се захваща с каквото и да е и особено с управление на държавата, да седне и да прочете Конституцията.

Очевидно е, че при него дори и висшето образование не е гаранция за каквото и да е, освен за тъпизмите му.

 • Мариета Сивкова

  Пак измамени…

  След днешното решение на Министерски съвет за осигуряване на парите на ТРИ ТРАНША през пер…
 • Катя Георгиева

  Лекуват лекарите, а не сградата

  Ще имаме ли нова болница в Ямбол до година и половина? Това е основният въпрос, който си з…
 • Слави Трифонов

  Чакаме новият проект

  Вчера чалгаджията Слави Трифонов обяви, че се оттегля от телевизията и шоуто му повече ням…
Load More Related Articles

Check Also

Пак измамени…

След днешното решение на Министерски съвет за осигуряване на парите на ТРИ ТРАНША през пер…