Home Рубрики Ало, властта! Истината! Никой не е закривал повече болници, училища и села от Бойко Борисов и ГЕРБ!

Истината! Никой не е закривал повече болници, училища и села от Бойко Борисов и ГЕРБ!

1 min read
0
0
197
Георги Георгиев

Освен болниците накрая ще закрият и държавата!

„По мое управление болници няма да закривам!“ – заяви Борисов преди дни. За да лъжеш толкова нагло трябва или да си психически болен, или да считаш аудиторията за малоумни. Или тотално да си загубил връзка с реалността. Само през първият мандат на Борисов и ГЕРБ са закрити 19 общински и държавни болници и стотици отделения. Закрита е МБАЛ „Д-р Димитър Моллов – Елена“ в град Елена (от 25 януари 2013г.), закрити са болниците в Кула- 2010г., Трън, Брезник, Тервел, Генерал Тошево, Бобов дол, Дряново и др. Стотици отделения в останалите държавни и общински болници са закрити. Пример – видинската болница, закрити са отделенията инфекциозно, нефрология, урология и др. , единствени на територията на цялата област. Същото е положението из цялата страна! Хиляди са жертвите на този геноцид! Хората умират, защото не могат да стигнат до болница. Болници няма в над 160 общини, но партийни офиси на ГЕРБ и щатни партийци има във всяка община! Стотици са затворените училища по времето на трита мандата на Буда, а десетки са заличените от картата на България села.

Задълженията на държавните и общински болници са в размер на стотици милиони. Защото и здравеопазването бе превзето от мафията. Схемата „болница в болницата“, при която частни структури източват държавните заведения е патент на ГЕРБ! През първите години на управлението на ГЕРБ хората недоумяваха защо е яростната битка на Борисов и Цветанов да се назначават партийни кадри за шефове на общинските и държавни болници. Тази практика днес е вече закон! След време картината стана ясна, целта е била да се осигури чадър над схемите за източване на тези болници, става дума за стотици милиони. От самото начало Борисов и бандата му са планирали грабежа на общинските и държавните болници! За тях здравеопазването е само кранче за точене на милиарди. И затова наливат с готовност нашите пари в тази система без да правят реформи, защото милиардите изтичат в техните джобове, докато българите мрат от лечими болести и липса на пари за лечение! Тези милиарди бяха източени както през вече посочената схема за „болница в болницата“, така и през договори за ремонти на тройни цени, спечелени и изпълнени от „наши фирми“, проекти за саниране и енергийна ефективност отново „усвоени“ от обръчите на Борисов и Пеевски и не на последно място чрез договори за външни услуги, от кетъринг до перални и лаборатории, като болничните структури за тези дейности бяха закривани. Темата за лекарствената мафия е за друг материал. Милиони бяха наляти в стиропор и дограма на пустеещи сгради във видинската болница например, а хората умират заради остарялата техника за хемодиализа, която струва двеста хиляди. За диализни апарати и здраве пари няма, но за крадене пари има.

Това е истината. Българите са най-болната, бедна и изчезваща нация, защото ги управляват най-алчните, нагли и лъжливи престъпници, които историята ни познава. Крадат дори от лекарствата на онкоболните, от храната на децата в детските градини, от помощните средства за инвалидите, от асфалт, стиропор и бетон. Това зло трябва да бъде изринато. БОЕЦ водим тази битка и разобличаваме лъжите на управляващата ни мафия.

Мафията убива.

Корупцията убива.

Некадърността убива.

Борисов убива.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Източник: ГД БОЕЦ

Load More Related Articles

Check Also

“Ти! Подкрепи ли Гешев?”

Развълнувана съм! Припомних си детството! Партийни и комсомолски събрания, по които са ме …