Home Рубрики Ало, властта! Изтърваната държава

Изтърваната държава

2 min read
0
0
34
Разруха

Обичайна гледка из Родината ни са запуснати, рушащи се и започнати и недовършени сгради. В които природата отново настъпва, като от етажите им израстват гори и храсти, а стените и покривите се рушат и пропадат. Все по-често и навсякъде. Преди време бяха само по изоставените села. Сега са дори в курортните комплекси и областните градове.

loading...

Депресията при наблюдаване на подобна разруха, е сигурна. От държава, в която всичко работеше и се изграждаха нови обекти, сега виждаме държава на доизживяване. Дори в Пампорово, което е известен туристически център, изостаналите и рушащи се сгради, са много. Дотолкова, че да ти се отще да почиваш там.

И разрухата нямаше да е толкова страшна, ако не беше показател за нещо друго – примирението и незаинтересоваността на хората и на държавата към това, което се случва. Усвояват се пари по европейски проекти и по поръчки, а общините и държавата не искат да видят проблемите, които са под носа им. Няма анализи, няма препоръки, няма нищо. Просто защото в това няма пари. А само интерес към България.

Кога свикнахме с разрухата? Кога свикнахме със сградите с гори по покривите? Кога свикнахме със започнато и недовършено строителство, което, освен, че е опасно, показва най-добре унищожението. Защото това са вложени пари, а инвестицията е зарязана. Най-вероятно поради липса на пари или поради това, че не могат да се довършат. Проблемите се роят, а държавата и общините нехаят. Както казах, в това няма пари за крадене….

И ми е мъчно и болно, като гледам какво се случва. В прекрасната природа на България като язви стоят рушащи се сгради – символ на рушащата се наша държава, в която никой не се интересува от нищо, освен от себе си и проблемите си. В която Родината е място, а не сърце. В която България е местопрестъпление, а не Родина. Повечето българи, които заминават, в сърцето си са се простили с България. Дори заради тези символи на унищожението. Защото те са окончателното доказателство, че държавата я няма, а разрухата настъпва навсякъде.

Докога, бе, мутри?!? Докога с вашата крадливост и престъпно управление? Докога ще ни унищожавате, а заедно с нас и България?

Елена Гунчева

 • Ваксиниране с Pfizer

  Докога ще ни правите на камилчета?

  Затварянето било добро решение, поетапно щели да ни пускат свободно да си пасем. Това разб…
 • Анна Заркова

  Какво ни залива

  Какво реално се случва днес, докато разни говорещи глави ни заливат откъм  медиите с думи …
 • Елена Гунчева

  За некадърността

  Аз съм от поколението, което порасна при социализма, а съзнателният си живот – при така на…
Load More Related Articles

Check Also

Въпрос към правителствения пресцентър:

Защо премиерът Борисов не използва дронове, за да наблюдава дистанционно как се строят маг…