Начало Рубрики Ало, властта! Над десет областни града готвят протести в неделя

Над десет областни града готвят протести в неделя

1 мин. четене
0
0
87
Протести

Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места, съобщи БНР.

Основните организатори се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата, заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници.

„Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя – 11,30 ч. започват протестите по места. София също се включи. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест“, съобщи Стамболийски. Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат: „Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик, без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите“, заяви Стамболийски. До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента. Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото „евентуално градиране на протеста – да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях“, каза още Александър Стамболийски.

Вижте още свързани статии

Вижте също така

ГЕРБ в бясна тролска кампания за омаскаряване на протестите, на президента и опозицията

Ето какъв коментар четем във връзка с публикация относно днешните протести на граждани про…