Home Рубрики Ало, властта! Обратното на сегрегацията също е сегрегация, господа и дами властимащи

Обратното на сегрегацията също е сегрегация, господа и дами властимащи

2 min read
0
0
81
Любомир Кольовски

Обратното на расизма също е расизъм. Обратното на сегрегацията също е сегрегация. Какво означава това висш държавен служител, министър, да разделя населението на население в гета и население извън гетата? Задължение на един министър е да признава равнопоставеността на гражданите пред законите, както и да се интересува предимно от това, дали гражданите, които имат права, изпълняват своите задължения. Първостепенните задължение на всеки гражданин е да спазва законите и да си плаща данъците, задълженията за ток, вода, отопление, както и задължения по други договорености. Ако гражданин, който не си изпъллнява задълженията, получава помощи, това е паразитизъм на гърба на ония, които изпълняват задълженията си. Но Сачева, министър, има друго виждане по въпроса:

loading...

„На брифинг тази сутрин министъра на труда и социалната политика Сачева подчерта, че ромските семейства в България, които са около 435 000 на брой, не трябва да се притесняват за нищо, а да спазват всички мерки и заповеди на властта.

Искам да успокоя тази част от населението, която се притеснява в момента от създалата се ситуация, че въпреки невъзможността да отидат да работят и да имат доходи, всички от тях, ще си получат помощите на време.

Дори нещо повече вече подготвяме помощи с хранителни продукти за всички от ромското население на България, които знаем, че са в нужда и нашите медиатори, ще им занесат помощта до домовете, това ще се случи до няколко дена.“, съобщават медиите за тази властова и управленска иновация, без да разсъждават, без да се притесняват, без да задават въпроси, а за другите, бедните, социално слабите, но извън гетата…Или може би това са маргиналите, за които министрите не трябва да мислят?

Load More Related Articles

Check Also

Въпрос към правителствения пресцентър:

Защо премиерът Борисов не използва дронове, за да наблюдава дистанционно как се строят маг…