Начало Рубрики Ало, властта! Смърт, подкупи, афери в мъртвия град на мъжа на зам.-министър Султанка Петрова

Смърт, подкупи, афери в мъртвия град на мъжа на зам.-министър Султанка Петрова

1 мин. четене
0
0
8,892
Султанка Петрова

Даниел Тасев е на 25 години, от две години е охранител във фирмата, която пази строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Тръгва за нощна смяна в петък следобед и оттогава близките му нямат контакт с него. По-късно разбират, че е мъртъв.

Петю Петров, съпруг на зам.-социалната министърка Султанка Петрова, бил служител на високо ниво във фирмата, в която е работил намереният мъртъв охранител Даниел Тасев. Пред bTV Петрова призна това и обясни, че съпругът и до късно е бил на мястото на строежа.

Охранителната фирма е “Дефанс консулт”. Според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в нея е сегашният заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова. Тя бе и депутат от Патриотичния фронт. Петрова каза, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петю Петров.

Султанка Петрова обясни, че съпругът й е управител на фирмата. Броени минути преди инцидента, той е разговарял с охраната на входа на Народното събрание. Тя подметна с непотърсени предположения, че може би подхлъзване е било приничата за фаталния инцидент с гарда.

Главния секретар на парламента Стефана Караславова обясни, че строителната фирма, която прави преустройството на новата заседателна зала, наема охраната на строителния обект.

Изборът на строителя е ужким след обществена поръчка от 2016 г. на стойност 22 милиона лева.

Дали е обществена, или нечия персонална поръчка, можем само да гадаем.

Въпросите започват да се трупат, когато близките на загиналото момче получават съмнително обаждане от жена, от охранителната фирма (по техните думи) и то денонощие след като са подали сигнал в полицията за изчезване. Госпожата от другата страна на слушалката изказала съболезнования на близките и предложила “помощ” под формата на пари.

„Тя казва – на нас ни се обадиха от Пето районно и ни казаха, че детето е паднало в шахта и е починало. И само това. Каква шахта, колко е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изказа съболезнования, с каквото иска да помогне, дори и парична сума, при което аз да ви кажа отказах. Аз просто искам да разберем истината”, категорична е Катя Еленкова, леля на загиналото момче.

„Дали сам е паднал в дупката, дали някой го бутна и точно как е станало, това много ме интересува и ще се боря”, каза дядото на момчето Дамян Еленков.

Цялата работа намирисва. На всички става ясно, че госпожа Султанка Петрова най- нагло и безцеремонно е направила опит да подкупи опечалените близки, с надеждата да си замълчат. От МВР, случаят е категоризиран като “трудова злополука”.

Както постановява законът, трудова злополука е всяко внезапно увреждане на здравето, станало по време и във връзка или по повод на извършваната работа, както и при всяка работа, извършена в интерес на предприятието, когато е причинило неработоспособност или смърт.

Дали госпожа Султанка Петрова не е направила опит да избегне тежките санкции, разправиите с НОИ, с органите на реда и дори със съда, в случай, че близките предприемат съответните мерки, както и целия шум около случая? Може би се е надявала подкупът, който е предложила на семейството на загиналото момче, да затвори очите и устите, за да не бъдат разкрити тежки истини.

Като захванахме темата за тежките истини, била ли е уплашена зам.- министъра за бъдещето на фирмата, на която тя най-вероятно е собственик, а теоритичният такъв е най-обикновено подставено лице, встъпило “в длъжност” 2014-та година, когато Султанка Петрова става депутат в НС?

Тук идва въпросът: Кой пази гърба й? Може би същият, който е взел 22 милиона лева, предвидени за охрана на Парламента и който също е във властта? По-горе споменахме за “персоналните поръчки”, които те така удобно наричат “обществени”.

Човешкият живот не струва пари и въпросните 22 милиона нямат стойност в случая. Те не могат да върнат погубения млад човешки живот и предложението за пари срещу мълчание не е ли грубо нарушение на закона и Конституцията, с които господата управляващи всячески се опитват да ни убедят, че работят.

Бинюз

Вижте още свързани статии

Вижте също така

МОН, колко платихте за този джендър учебник? Нали нямаше да има джендър идеология, а?

Кой е одобрил този учебник – комисия или друг орган – и защо? Колко е платило …