Home Рубрики Анализи Едно изследване на пословично качество на диктатора Борисов

Едно изследване на пословично качество на диктатора Борисов

1 min read
0
0
148
Любомир Кольовски

Понякога си мисля, че заслужава специално внимание и специално изследване пословичното качество на диктатора Борисов, когато направи гаф, фал и грешка, да изчезва мистериозно от публичното пространство. Разбира се, без да поема отговорност и да признава вина, но ловко да избутва на предна линия най-близките си ортаци, които да се обясняват на публиката какво точно и защо е станало и какво е искал да каже Борисов, ама е останал неразбран. Откакто е във властта – все едно дали е главен секретар на МВР, кмет на София, или премиер Бойко овладя до съвършенство това “изкуство” на подлостта, зад което умело укрива паниката и страховете си. Действията и бездействията му имат ефект и хващат дикиш предимно сред невежите и неграмотните му избиратели, както и сред зависимата от него администрация, назначена от ГЕРБ.

loading...

Борисов не разбира и няма понятие от категорията разделение на властите. Нали помните крилатата му фраза “Ние ги хващаме, а те ги пущат!”, изречена когато беше главен секретар на МВР. А тази фраза означава, че Борисов не разграничава законодателната, съдебната и изпълнителната власт. За него властите са някакъв микс от безотговорност, а всяка вина винаги е чужда, но никога не е негова. По същия начин Борисов заявява, че не е могъл да разбере как така съдия Миталов е пуснал Малинов да пътува до Москва, за да си получи ордена от Путин. Независимо от това, че Инспекторатът и други съдебни органи отбелязаха, че в пускането на Малинов няма нарушение на закона и няма престъпление. Пък и Малинов, вместо да избяга и да се укрие, взе, че се върна и е на разположение на следствието и прокуратурата. Но Бойко отказва да ги проумее тия работи.

Сега наблюдаваме същата треторазрядна пиеска, предизвикана от петминутната реч на президента и довела до първосигналната реакция на Георги Марков (Николай) и още няколко от ръждясалите остриета на “партията” на Бойко, прибързано хукнали да отстраняват държавния глава с открити и хулигански заплахи, че имат политическия капацитет да го направят. Обикновено подобни ситуации водят до отстраняване на близки, ортаци, министри, областни координатори, областни управители и други от обкръжението на диктатора. Спомнете си Фидосова, Желева, Трайчо, Антон Тодоров, Цветанов и още не малко знакови фигури от ГЕРБ. Не знам дали Дончев и Дариткова не са се устремили към тоя своеобразен клуб на прогонените от ГЕРБ. Възможно е и да греша. Предстои да видим. Но не допускам, че поредния гаф на Бойко ще се размине без сътресения и размествания на пластовете в пирамидата на ГЕРБ. И не съм наясно защо сегашните ортаци на Бойко не разбират и проумяват склонността му да жертва своите, за да съхрани себе си. Дано бъдещите му съмишленици разберат този му “талант”, та да предпазят поне себе си от отмъстителната му жестокост.

Автор: Любомир Кольовски

loading...
Load More Related Articles

Check Also

COVID-19 окончателно разби либералното статукво

Със светкавична бързина си отива един свят, който смятахме за вечен. Светът, в който власт…