Home Рубрики Анализи Печалбата над всичко или кой пусна коронавируса?!

Печалбата над всичко или кой пусна коронавируса?!

2 min read
0
0
86
2019-nCoV

Сегашната инфекция, по своята същност, прилича повече на „тренировъчна“ и до голяма степен наподобява тест от бизнес проект с цел проверка дали да продължи финансирането на по-нататъшната работа в избраното направление.

loading...

Да обърнем внимание на тези, които се намират най-близо от всички до „потенциалното производство“ на вируси. Това са най-големите фармацевтични транснационални корпорации, които съвсем неприкрито стоят на челно място в групата на онези, които първи ще получат най-големите облаги след реализацията на проекта. Те, съдейки по всичко, вече са готови да затрупат света с милиарди дози ваксина и патентовани препарати срещу COVID-19. Сега е времето да си припомним един от главните принципи на пазарната икономика: „Печалбата е над всичко“.

От него следва логичното заключение, че за да има печалба, трябва да има продажби. Освен това, за да има продажби трябва да има търсене. А ако няма търсене, то трябва да се създаде. А нима истерията в масмедиите по повод епидемията на коронавируса не формират такова търсене? Формират и още как!

Естествено, че Китай, като най-мощната след САЩ икономика, с над един милиард население би била идеален полигон за това. Но с прилагането на драконовски мерки против епидемията, властите в Пекин демонстрираха, че нямат намерение да плащат на западните транснационални корпорации „коронавирусен данък“.

Дали поради неуспеха в Китай, но целият проект доста бързо беше пренесен в 740-милионна Европа и, за всеки случай, като „запас“ и в 327-милионния САЩ, защото в Пекин твърдят, че са се справил с коронавируса, като че ли тази инфекция, след като обиколи света, не може отново да се върне на територията на Китай.

Автор: Владимир Винников

Източник: zavtra.ru

Load More Related Articles

Check Also

Коронавирусът. Хора, какво се случи с нас?

Как се промени животът ни от проклетия вирус? Какво се случи с нас, откакто сме на дистанц…