Home Рубрики Анализи Политологът Стойчо Стойчев: Валери Симеонов се самoзабрави!

Политологът Стойчо Стойчев: Валери Симеонов се самoзабрави!

1 min read
0
0
297
Стойчо Стойчев

Вицепремиерът Валери Симеонов се самозабрави и премина границата в този случай. Той е като едно дете, оставено без надзор. Постепенно неговата детинщина ескалира – като се започне от блъскането на една жена на границата до това крайно неуместно изказване.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът доц. Стойчо Стойчев по повод изказването на Симеонов за майките на деца с увреждания –  “кресливи жени” и майки на “уж болни деца”.

Според доц. Стойчев Борисов вече обмисля варианти за изваждане на НФСБ от управляващата коалиция, като по думите му, на мястото на партията на Валери Симеоновкабинетът ще разчита на подкрепата на Веселин Марешки и на негласната подкрепа на ДПС.

Ние можем много да търпим, но това правителство рискува да се превърне в един по-мек вариант на кабинета “Орешарски” и да има постоянни протести за всяко едно нещо, каза политологът Първан Симеонов. Валери Симеонов много вярва в това, което мисли и много държи да го казва, независимо, че то не е вярно. С изказванията си Симеонов често разделя хората – половината го харесват, половината не го харесват. В такава ситуация обаче никой не може да го хареса и той трябва да понесе политическата цена. Не се говори така, не можеш да си позволиш такъв език, подчерта Симеонов.

В тази ситуация Борисов губи най-важното си качество – да е началник. След трудностите при смяната на министрите, за втори път той проявява слабост, което може да накара хората да мислят, че “царят” е гол и да поискат да го сменят. Правилен ход в тази ситуация много трудно може да има, защото всеки знае, че ще е до следващия път, до следващия скандал в Обединените патриоти, каза още политическият анализатор.

Load More Related Articles

Check Also

Седмицата с Елена Гунчева! Какво се случи на Територията до днес, 14 април 2019

Какво се случи на Територията до днес, 14 април 2019 година: – ЕТНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ. Га…