Home Рубрики Анализи Президент Радев –стегнато и точно. Премиер Борисов –логорея, простащини и обиди

Президент Радев –стегнато и точно. Премиер Борисов –логорея, простащини и обиди

1 min read
0
1
184
Без коментар

И тъй като нито вчера, нито днес, не чух един смислен анали за казаното от Президента на Република България Румен Радев и премиера Бойко Борисов, а само клишета на зависими от властта „политолози“, „анализатори“ и матросовци на властимащата към момента клика, съставена от политическите субекти ГЕРБ, ОП, Воля и ДПС, то нека с няколко реда да направя своя анализ, без да претендирам, че съм политолог или анализатор.

loading...

Нека започнем с обръщението на Президента на Република България:

В рамките на десет минути Румен Радев точно и ясно очерта плачевното състояние на държавата, посочвайки конкретните причини за това. Заяви ясно и категорично, че снема политическото си доверие към правителството. И призова всички българи, милеещи за родината да се обединят, без разлика на леви и десни, на каквито и да било други, за спасението на България.

Кратко, точно, ясно. Убийствено за властимащата национал предателска клика на ГЕРБ, ОП, ДПС и Воля.

Какво имаме насреща:

В рамките на 30-минутната логорея на премиера Борисов чухме куп простотии, наситени с голословни обвинения, непознаване на историята, нападки и обвинения.

Първо – Борисов си позволи да каже, че видите ли Президента Радев нямал право да снема доверието си от правителството, защото не го бил избирал той и това било намеса в независимостта на властите. Но Борисов каза и нещо интересно – той бил свалил доверието си към президента още декември! Е, г-н Борисов, това не е ли намеса в независимостта на властите, а? И вие ли сте избирали президента, че да сваляте доверието си към него?

Второ – премиерът си позволи абсолютно арогантно и идиотски малоумно да обиди главния секретар на Президента, г-н Димитър Стоянов, наричайки го келеш. Съжалявам, г-н Борисов, но един офицер от Българската армия, дори и лейтенант, е много по-стойностен от вас, измисленият ченгесарски генерал.

Трето – абсолютно безочливо, нагло, граничещо с простащина, премиерът нарече представителите на четвъртата власт – журналистите, мисирки. Г-н Борисов, ако смятате представителите на зависимите от кликата ви медии за мисирки, то не всички са такива. И между другото, мисирките принципно тичат подир мисирока.

В обобщение – г-н Борисов демонстрира липса на елементарно човешко възпитание, елементарна култура и елементарно зачитане на принципите, по които функционира Република България.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

COVID-19 окончателно разби либералното статукво

Със светкавична бързина си отива един свят, който смятахме за вечен. Светът, в който власт…