Home Рубрики Анализи Прочетете внимателно! Само за будни и осъзнати!!!

Прочетете внимателно! Само за будни и осъзнати!!!

2 min read
0
0
562
Коронавирус

Ще се опитам за всички, които така и не са разбрали мнението ми и позицията ми по темата за взаимовръзките между коронавируса, глобалната криза и паниката, да го изложа максимално сбито, без много вода… в няколко основни точки, които бих могъл да разшифровам винаги, ако някой се заинтересува сериозно от доводите ми.

loading...
 1. Вирусът е изкуствено синтезиран.
 2. Вирусът е биологичен аналог на стратегическо оръжие за масово поразяване.
 3. Причините за използването му са геоикономически, геополитически и идеологически (по низходящ ред).
 4. Задачите, които вирусът трябва да реши са икономически, идеологически (вкл. екологични) и политически (пак по приоритетност).
 5. Пандемията е официално фиксиране на ситуацията на глобален икономически и политически сблъсък, с други думи – биологичен аналог на горещата световна война.
 6. Горещата трета световна война се отлага, защото целите и задачите, с които набъбваха предпоставките за нея успешно се решават чрез биоалиернативата й – пандемията.
 7. Паниката покрай пандемията е изкуствено ескалирана от от масовите и социалните медии, защото –
 8. Паниката е конвенционалното оръжие в настрящия глобален конфликт и точно затова –
 9. Паниката не бива да се отрича, подценява или пренебрегва така, както не можеш да отречеш, че дори в двора ти да няма инсталирана батарея гаубици, то те не съществуват изобщо и не убиват хора. Затова –
 10. Карантините, въвеждани от различни държави, са необходими мобилизационни мерки, които не могат да ликвидират проблема, но могат да минимизират щетите, като спечелят време за пренастройването на държавния организъм (вкл. здравната система) на военни релси. Своего рода “пакта Рибентроп-Молотов” за печелене на време от всяка отделна държава. Затова –
 11. Карантината не трябва да бъде бойкотирана, защото тези, които я бойкотират и настряват за “избирателна”, ” частична”, “мека” и пр. карантина по този начин саботират мобилизационните процеси на държавата и обществото и по военновременните закони се третират, като провокатори, врагове на народа, вражески агенти, диверсанти, подкопаващи отбранителната способност на държавата и обществото.
 12. Човешки загуби ще има, но неизмеримо по-малко, отколкото при аналогичен горещ конфликт. Но преекспонирането на потенциалните и текущи жертви са задължителни амуниции за поддържане на конвенционалното оръжие – паниката! – докато то не си изаълни задачите.
 13. Човешките загуби и минимизирането им ще са основният оправдателен аргумент за приключване на конфликта при изтощаването на някой от фронтовете, като в същото време ще бъде и потенциално морално оправдание за “победените” за подписване на капитулацията и новия световен ред с “достойнството” на морални победители наред с истинските победители (виж Франция, 1945).

Основни фронтове и причините за възникването им и развитието им към момента (накратко):

 1. Китайски фронт

– САЩ демонстративно пред очите на целия свят губи икономическото противостояние с Китай и затова решава да задейства новия тип оръжие за масово поразяване, за да парализира временно икономиката на противника си и да използва това време за предислокация на силите си, което означава –

– икономиката на САЩ е пред колапс, поради което спешно се нуждае от огромен финансов обем за вътрешновенозно инжектиране, но той не може просто ей-така да включи печатарницата на ФЕД, защото това означава за втори път в рамките на едно десетилетие да признае пред света абсолютната порочност и нежизнеспособност на либералния икономически, а и социален, модел, явяващ се истинската причина за прогнозираната за есента на 2020 глобална икономическа криза. След събитията в Китай, обаче, САЩ получава в ръцете си удобното “оправдание”, че този път не либерализмът и капитализмът са виновни за глобалния крах, а ” нещо, тръгнало от комунистически Китай”, на което “нещо”, невиждано досега, те са длъжни да противопоставят печатарските машини на ФЕД.

– Китай, обаче, приема предизвикателството и дори го ескалира публично в глобален план, имплантирайки в това ескалиране собствените си интереси – “изстискването” на чуждите (основно американски!) инвеститори от най-стратегическите си и технологично перспективни сегменти и субекти на икономиката си и обратното изкупуване на безценица на активите си, контролирани довчера от основния си геоикономически конкурент. Резултат – отнемайки инициативата от ръцете на започналия войната и оставяйки му оперативните пасиви, Китай консолидира още по-голяма икономическа мощ в ръцете си.

Дотук загубили няма, само печеливши.

 1. Иран

– атаката срещу него не се нуждае от обяснения за всеки един мислещ човек: основен икономически партньор и съюзник на Китай, основен политически враг на САЩ. Цели се “с един удар – два заека”, получава се отново “греда” и то по причини на недомислието на самия атакуващ – недостатъчната степен на интеграция в глобалното икономическо пространство благодарение на – внимание! – санкциите на същите САЩ!

 1. Италия

– наказана заради бюджетната й недисциплинираност и опърничавост спрямо Брюксел. + Италия първа от Запада и ЕС подписа споразумение с Китай за включването й в китайския геоикономически и политически проект “Един пояс, един път” (The Belt and Road Initiative – BRI).

 1. Испания

– заради недостатъчно твърдата консолидационна вътрешна политика, потенциален източник на нова вълна сепаратизъм в условията на предстоящата глобална икономическа криза и рецесия, с което може да катализира временно поутихналите центробежни сили и течения в ЕС, с което да наруши глобалния икономически баланс.

 1. Индия

– заради отказа й от трайно обвързване и традиционната й политика на “сучене от две (свещени) крави.

 1. ЕС

– с цел сплашване чрез демонстрация на възможностите за външноуправляемо вътрешното дезинтегриране, ако “не слушат” – т.е. опитват се да отстояват собствени икономически и външнотърговски интереси в ситуацията на отслабване на глобалното икономическо, политическо и военно доминиране на САЩ, разговорите за “обща европейска отбрана”, като алтернатива на НАТО, вкл. – о, ужас! – с възможното включване и на Русия в механизма. С тази същата цел беше запланирано и масовото учение “Europe Defender 2020” за оправдаване на предислоцирането на 30’000 окупационен корпус, предназначен не толкова към сплашване на Русия, колкото за дисциплиниране на Европа.

И още – самият факт, че Тръмп искаше да “откупи” от немците перспективната им разработка на ваксината срещу вируса, илюстрира не толкова “антихуманизма на капитализма” или “пазарния” нюх и подход на Щатите към възможностите за монетизиране на всеки форс-мажор, а по-скоро демонстрира желанието на САЩ чрез монопола си върху ваксината да контролира срока на пандемията, за да не приключи тя преди те да са реализирали поставените си задачи и цели.

 1. Русия засега е извън картата на оперативните военни действия поради своевременно отправените “безадресно” в дипломатическото пространство предупреждения. Но това не попречи на Путин да се включи в играта, започната от други, но да въведе меко и свои правила, за да се възползва от възможностите на новия тип конвенционално оръжие – паниката! – и да реализира някои вътрешнополитически (реформа на Конституцията и зануляване на сроковете) и външноикономически (туширане на ОПЕК+ и едновременно удар срещу енергодобива на САЩ и изтласкването му от европейския пазар – впрочем, отново война, необмислено предизвикана от САЩ чрез проксито им СА!) интереси и заздравяване на позициите си в и на позициите на Русия в света.

Резултати:

 1. Очакваната глобална криза настъпи с 9 месеца по-рано.
 2. Публично идентифициран виновник за глобалната криза и последващата рецесия НЯМА да има. Всички ще са “победители”.
 3. Щатският долар е в реанимация, но състоянието му е стабилно.
 4. Пандемията отложи горещата фаза на ТСВ за неопределено време.
 5. Започналата чрез неконвенционални средства ТСВ ще вземе определено по-малко жертви от заплашващата ни доскоро “гореща фаза”.
 6. Паниката е неизбежна и необходима на този етап от бойните действия.
 7. Карантината е неизбежна и необходим балансьор за неконтролируемото разрастване на паниката.
 8. Бойкотирането на карантината е вредно, опасно и национално и хуманно безотговорно.
 9. Колкото по-скоро участниците в ТСВ реализират индивидуалните си задачи и постигнат вътрешните си и външни цели, толкова по-рано ще “преборим” вируса и произтичащите от него неудобства.
 10. Грета Тунберг и “зелените” ще отбележат и още един “положителен” резултатите от пандемията – “екологичният” ефект и от срива на икономиката, и от “прочистването” на човечеството. А националните пенсионни системи и частни пенсионни фондове ще въздъхнат облегчено.
 11. Винаги мислете, преди действате, говорите или пишете.

Леонид Шопов, Фейсбук

loading...
Load More Related Articles

Check Also

COVID-19 окончателно разби либералното статукво

Със светкавична бързина си отива един свят, който смятахме за вечен. Светът, в който власт…