Home Рубрики Анализи Протестът на Жълтите жилетки или един парижки майдан

Протестът на Жълтите жилетки или един парижки майдан

1 min read
0
0
252
Жълтите жилетки

Протестите във Франция, които сега наричат протеста на Жълтите жилетки, ни бе представен като протест срещу високите цени на горивата.

Много съмнително това да е причината. Защо?

Ако погледнем реално на нещата, то ще видим, че така наречения екологичен налог повишаваше незначително цената на бензина и дизела – от 1-2 евроцента за бензина, до 4-6 евроцента за дизела.

Едва ли една такава промяна би провокирала ексцесиите, които виждаме днес във френската столица и не само.

По-скоро протестът срещу горивата е само предлог за нещо по-голямо и по-мащабно.

Ако проследим развитието на събитията, то ще видим, че протестите ескалираха след като Макрон публично каза, че е за създаване на европейска армия, независима от САЩ и НАТО и се обяви за по-независима политика на Европейския съюз от САЩ.

Реално погледнато това, което в момента се случва във Франция е един режисиран опит за преврат, опит за цветна революция / жълта /, за един майдан – паленето на гуми, трошенето на витрини и автомобили, бутилките запалителна течност и ред други.

С една дума зад протеста Жълтите жилетки вече съвсем неприкрито се вижда дългата ръка на Чичо Сам и неговото отвратително създание Чичко Шорош, унгарското алчно еврейче.

Вашингтон не може да си позволи независима Европа, която няма да играе по свирката, няма да купува американско оръжие и ще възстанови отношенията си с Русия. САЩ много добре знаят, че Русия+Европа означава смърт за тях. Само, че не се усещат, че Русия+Китай+Индия са по-голямата смърт за тях и от нея няма бягане. А, Франция… Европа… кучетата ги яли. Те са пушечно месо, изгорена територия в плановете на Вашингтон.

П.П. Между другото, случващото се във Франция, провокацията на Украйна в Черно море срещу Русия, военното положение, са просто брънки от веригата, която трябва да доведе до война срещу Русия. Англосаксонско-еврейските екземпляри им пари под краката и нямат време.

Load More Related Articles

Check Also

Седмицата с Елена Гунчева. Какво се случи до днес, 4 май 2019 г.

Какво се случи през последните две политически седмици до днес, 04 май лето Господне 2019:…