Home Рубрики Анализи Седмицата с Елена Гунчева! Какво се случи на Територията до днес, 14 април 2019

Седмицата с Елена Гунчева! Какво се случи на Територията до днес, 14 април 2019

2 min read
0
0
1,001
Елена Гунчева

Какво се случи на Територията до днес, 14 април 2019 година:

loading...

– ЕТНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ. Габрово стана символ на седмицата. Покрай апартаментгейт нещата ескалираха и управляващите решиха, че трябва вниманието да се отклони в друга насока. И естествено матриялът веднага реагира. Беше пребит продавач в магазин, а след това реакцията беше очаквана и предвидима. Вместо за апартаменти, всички започнаха да говорят за матрияла. Естествено, беше пратена полиция и жандармерия, които принципно не пазят българите, а само електоратът на политиците. Томислав Дончев се изложи като селски кифладжия и не успя да се опази от въпросите и мненията какво мислят българите за него. Явно с жена му разиграват сценката за доброто и лошото ченге. Само че не минава номерът. Много народ за първи път чу името на кметът на Габрово – женица, която по-скоро си представям с кофа и парцал, отколкото в кабинет. Тя заяви, че била готова да „хвърли” оставка, ако я поискат. Какъв е смисълът – и без това всички са взаимозаменяеми и еднакви, докато не се изхвърлят всичките от властта, такива големи бели птици ще ни управляват.

– КОКА КАБАНА. За радост на народа, по плажовете на Черно море изплува чист кокаин на пакетчета с инициали ББ. Естествено, Борисов незабавно заяви, че го били заловили, тоест, не е изплувал до брега и случайно намерен, а службите са го дебнели в Черно море и за го заловили. Доста странни въпроси имам около тази „пратка”. Защо са инициалите? Откъде е? Защо полицията толкова се притесни някой да не намери и да не опита? В мрежата основното забавление стана в какво съотношение се разрежда кока от 90 % чистота и колко пари могат да се изкарат от това. Малко радост и смях в гадното ни ежедневние.

– ГЕРБАВ ВИНОВЕН НЯМА. Разбрахме, че Боил Банов е невинен. Учудени няма. Десет години вече ни научиха, че гербав виновен няма. Дори от специализираната прокуратура го похвалиха, че бил упражнил качествен контрол за работата. Представяте ли си пък да не беше! Очакваме да бъде награден за добрата си работа по усвояването. На какво, всички знаем. Поредният в списъка. Който един ден ще бъде разследван от хора, които не са назначени от самите проверявани и не са зависими от тях.

– НЕЩАТНИ СЪТРУДНИЦИ. Цветанов подаде оставка от парламента и се върна като нещатен сътрудник. Заради пропуска, казва. В правилника за организацията и дейността на Народното събрание е посочено, че сътрудниците получават възнаграждение, но на фона на апартаментите и другите екстри, да не бъдем дребнави. Интересното беше, че вождът на партията Борисов беше неприятно изненадан от този факт. Явно е, че Цецку прави, каквото си реши и каквото си поиска. След възмущението на всички, напусна нещатното сътрудничество. За сметка на това се появява навсякъде и развива дейност, която е направо плашеща. Още по-интересното е, че почти никога не споменава Борисов. Вътрешната битка тепърва предстои.

– КАКВИ МАЙКИ, СРАМОТА! Цяла България съчувства на Делян Добрев. Горкият, бездомен, живее под наем в апартамент на майка си и й плаща 1200 лева наем. Ето това е да не случиш на майка. А другите гербави какви майки имат….апартаменти и пари подаряват, а Делянчо горкият наем плаща. Възмутително! Това, че вероятно Народното събрание му е плащало наема на мама му, явно не впечатлява никого. Вече претръпнахе към наглостта и кражбите.

– РЕЗУЛТАТИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-ВИДИМИ. Преди няколко дни гербавите в Пловдив раздаваха по един хляб на бедните. Нареден хлябът с голям плакат „ГЕРБ” и се дава по едно хлебче на бедните малоумници, които си мислят, че е голям жест. Да вземат да си спомнят за четирите тона суджук за Бойко! Или за апартаментите и терасите. За банкетите и баловете на гербавите. За управляващите – суджук, за бедните – хляб или духане на глухарчета. Също в Пловдив беден пенсионер продава посудата си, за да може да оцелее. В магазините са наредени кутии със зов за помощ – за пари. За да може някой да живее и да плати лечението си в проспериращата държава на гербавите.

– ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ГАФОВЕ. По стар негов навик от мутренските години, Борисов рязко прегърна китайският председател на държавния съвет, като остави горкият човек в шок. Особено китайците както мразят някой да ги докосва. Но на Боку не му пука, той е доказан прегръщач. Катето Външната пък блесна в тоалет на хърбалички, буфанчета и цветчета, който би бил подходящ само за селски панаир и то от по-малките. Явно потресените погледи на околните ги възприема като възхищение, защото упорито продължава да се излага, тоест да излага България. Белгийският посланик пък, незнайно защо, посещава Цветанов в кабинета му. И това го приемам като директна намеса във вътрешните работи и пълно пренебрежение към дипломатическия протокол.

– КОЙ Е ПРЕСТЪПНИКЪТ. Ключов свидетел от делото „Иванчева” се оказа, че е принуждаван от специализираната прокуратура и комисията по корупция какво да казва и откровено да лъжесвидетелства. В една нормална държава това би било повод за оставка на всички отгоре до долу, тук само беше отчетено с един абзац по медиите. В държавата на абсурдите, държавни органи да подбуждат хора към лъжесвидетелстване не впечатлява никого. Колкото повече време минава, толкова по-ясно става поръчката за това разследване на неудобния кмет на „Младост”. Защото Данчето Софийска слуша и козирува. Ако ще и последното дръвче да отсекат и да застроят земята. Тя не се интересува. Важното е да е удобна и да слушка. Но понякога най-голямото престъпление е мълчанието срещу нередностите и несправедливостта.

– СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е МЪРТВА. Ще спомена и едно събитие, което не е на територията на България, но е показателно за новия световен ред. Еквадорското правителство ПРОДАДЕ за 600 милиона долара Джулиан Асандж – човекът, който имаше смелостта да изобличи мръсната политика и договорки на управляващите света. Парица е царица, както се казва! Какво означава някаква си свобода, принципи, справедливост, пред милионите долари. Какво означава свободата да говориш, пред удобството на парите? Един безкрайно срамен момент за целия свободен свят. И както коментираха от Русия: Демокрацията арестува свободата на словото!

Предстоят интересни дни. Днес ще се утвърди листата на БСП за изборите. С радост виждаме, че Станишев не е там, дано това да мине. Другите в листата са хора качествени. Предстои и да се запознаем с платформата на гербавите за изборите. Залаганията са откъде ще са я откраднали. С наближаването на изборите все повече се изостря конфликтът между различните лобита сред българите. Едните не искат повече да живеят така, а другите не могат да живеят повече така. Бъдещето ще покаже до какво ще доведе този конфликт.

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

COVID-19 окончателно разби либералното статукво

Със светкавична бързина си отива един свят, който смятахме за вечен. Светът, в който власт…