Home Рубрики Интервю с ... Димитър Стоянов: Спорът за изтребителите е относно спазване на процедурите. Конкурсът е опорочен!

Димитър Стоянов: Спорът за изтребителите е относно спазване на процедурите. Конкурсът е опорочен!

1 min read
0
0
185
Димитър Стоянов

Противопоставянето между институциите не е в полза на българското общество. Няма как обаче да има компромис в борбата с корупцията, в борбата за по-високи доходи и за ликвидиране на социалното неравенство.

Това коментира в “Още от деня” главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов.

Според него президентът и останалите институции са обединени по национално значимите теми, като пример за това е протестът на българските превозвачи в Брюксел: “По отношение на подкрепата до транспортните работници, която беше оказана и от президентската институция с писмото, което беше изпратено до Антонио Таяни. И от днес от правителството, както и участието в протеста на министъра на транспорта”.

Спорът около изтребителите е за спазване на процедурите, които са гласувани от изпълнителната власт, коментира Стоянов.

“Няма как да толерираме нещо, което е в противоречие на самото решение на Народното събрание. Няма спор по отношение дали единият тип самолети е по-добър или другият. И F-16 има положителни и отрицателни страни, и “Грипен” има положителни и отрицателни страни”, подчерта той.

Полк. Димитър Стоянов беше категоричен, че конкурсът за изтребителите е опорочен. По думите му се разиграва сценарий, който води началото си още от назначаването на комисията от предното Народно събрание.

Load More Related Articles

Check Also

Калоян Методиев: Нинова е моралният победител! НС на БСП се опита да направи вътрешнопартиен пуч!

– Г-н Методиев, това, което се случи вчера относно подредбата на листата на БСП за п…