Home Рубрики Интервю с ... Елена Йончева: Осъдих Бойко, осъдих ГЕРБ! Сега и Антон Тодоров ли да съдя?

Елена Йончева: Осъдих Бойко, осъдих ГЕРБ! Сега и Антон Тодоров ли да съдя?

1 min read
0
0
340
Елена Йончева

“Не искам да коментирам Антон Тодоров, нито го слушам, нито го чета. Подала съм декларация и от нея се вижда за какво става въпрос.”

loading...

Това заявява журналистът и депутат Елена Йончева за в. “24 часа” по повод изявленията на бившия депутат от ГЕРБ по ТВ Европа. Според него депутатката е придобила имоти за 1,2 млн. лв. Описала три апартамента – един, който е купила за 10 хиляди лева през 1986 г., и други два, заедно с гараж и магазин, придобити през 2006 г., срещу които нямало сума.

“Става въпрос за апартаменти в блок, който е построен на мястото на къщата на дядо ми в “Красно село”. Това е къщата, в която е роден баща ми, в която се родих и аз. Дадохме я на фирма, която я събори и на нейно място построи блок, в който бяхме обезвъзмездени и аз, и майка ми, и брат ми”, обяснява Елена Йончева. В момента журналистката живеела под наем в “Драгалевци”, тъй като нейният апартамент не е приспособен за отглеждане на дете и куче.

Йончева разказва още, че в живота си е взимала кредит само 2 пъти. Преди 10-ина години си купила къща в “Бояна” срещу ипотечен кредит в ДСК. Взела и потребителски от същата банка, за да я ремонтира и обзаведе. “След това обаче не можех да си изплащам кредита, затова продадох къщата и върнах всичките си задължения към ДСК”, обяснява тя. А с остатъка от парите от продажбата на къщата си купила обявените гори в Панчарево и Горубляне.

“Ако са дали на Тодоров заповед да стреля по мен, какво да направя аз? Но как може един човек да клевети по този начин. Осъдих и Бойко Борисов, и ГЕРБ. Сега трябва да съдя за клевета всички един по един ли?”, пита риторично Елена Йончева. Има си декларация и ако органите намерят нещо нередно, да предприемат мерки, откровена е тя.

По повод новите твърдения на Тодоров за офшорки и фирми, свързани с КТБ, Йончева бе категорична: “За всичко има документи!”

“Пак ще кажа – става въпрос за производство на филми и за закупуване на техника. Имам договор и той не е фиктивен. Това е съвместно дружество, което е регистрирано в България, данъците са плащани тук, сметката е открита в българска банка. Има БНБ, ДАНС, финансов контрол, които гледат в тези сметки да няма нечисти пари. На всеки 3 месеца сме пращали отчети до БНБ, плащан е ДДС, данъци. Техниката е закупена, филмите са произведени. Не зная какво друго да кажа. Колкото повече говоря, все едно се оправдавам, а няма за какво”, казва още Йончева.

И разказа, че става въпрос за 7 документални филма, които не само са произведени, но и са излъчени. Филмите са за Сирия – две седмици с екипа й били в обсадения Алепо, стреляли по тях, докато били в ефир. Т

Много трудно намерих оператор да дойде с мен там, разказва журналистката.

Правила е филми и в Украйна, пак в тежки условия. След това в Турция по време на протестите, където я улучили с гумен куршум в крака. “Човек, който прави такива теми, ще тръгне да прави далавери ли”, пита Йончева. “Ако човек иска да пере пари, вероятно има много други начини. А и за какво пране на пари става дума, след като имам договор, преводът е по банков път, банката се наблюдава от всички и е произведен продукт за договора ми”, казва още тя за “24 часа”.

И обяснява,че ако Тв 7 не била спряла, вероятно щяла да продължи да работи.

loading...
 • Упражнения за дебили

  Упражнения за дебили

  Онаниев отново законоблудства вчера, като е издал четири заповеди, коя от коя по-дебилна. …
 • Моментна снимка на Територията

  Моментна снимка на Територията

  Добре дошли на Територията! Тук е страната на неограничените възможности, безумните кошмар…
 • Президентът сне доверието от правителството

  А вие защо биете …..?

  Скандалите в България са ежедневни и всичките са свързани с управляващата шайка герберасти…
Load More Related Articles

Check Also

Васил Божков: България се управлява от хунта

България се управлява от хунта! Няма закони. Аз съм невинен. Трябва да се върна, но чакам …