Home Рубрики Интервю с ... Георги Свиленски: До вчера твърдяха, че към Визията няма интерес, сега пращат полиция на срещите ни

Георги Свиленски: До вчера твърдяха, че към Визията няма интерес, сега пращат полиция на срещите ни

1 min read
0
0
143
Георги Свиленски

“До вчера говориха, че на срещите за “Визия за България” няма никой, че няма интерес, сега изведнъж се оказва, че имало много хора, желаещи да чуят Визията, затова пращат полиция. Нали разбирате разликата между това да искаш да охраняваш и това да искаш да следиш.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски пред Дарик радио, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той обясни, че по време на първите срещи са пращани емисари на ГЕРБ, но сега вече се праща полиция. “Във всяко населено място пращат по две патрулки. Пред къщата на баба Дора – две патрулки. Какво стълпотворение има на среща, на която присъстват Корнелия Нинова и баба Дора?”, попита народният представител.

“Ние подкрепяме исканията на протестиращите”, каза Свиленски. Той подчерта, че трябва да се спазва законът и когато един протест не е регламентиран, не е законен, органите на реда трябва да си изпълняват задълженията. “Според мен обаче духът е изпуснат, хората вече не могат да издържат и пристъпват към нарушаване на правилата за митинги и протести”, категоричен бе Свиленски.

На въпрос – защо един експерт от средно чиновническо ниво да не стане вицепремиер, Свиленски каза: “В тази държава всичко може. Аз виждам, че може да бъде избран всеки един човек и да бъде подкрепен, стига да влезе в коалиционната формула”.

По въпроса за субсидията на партиите, Свиленски заяви, че БСП ще се съобрази с исканията на гражданите, но трябва да се търси разумно намаляване на парите и да се отчетат всички опасности – да не бъдат вкарани партиите в други зависимости.

БСП все още не е обсъждала дали ще атакува в Конституционния съд по-високия данък за старите коли. “Заслужава си да бъде обсъдено и атакувано, стига да има необходимите конституционни аргументи”, каза Свиленски.

Load More Related Articles

Check Also

Елена Йончева: Осъдих Бойко, осъдих ГЕРБ! Сега и Антон Тодоров ли да съдя?

“Не искам да коментирам Антон Тодоров, нито го слушам, нито го чета. Подала съм декл…