Home Рубрики Интервю с ... Проф. Иво Христов: БГ елитите имат вина за ромския произвол

Проф. Иво Христов: БГ елитите имат вина за ромския произвол

1 min read
0
0
215
Проф. Иво Христов

Това е много сериозен проблем, който българския елит използва за краткосрочни политически цели, те го индуцират и задълбочават. Те нямат никакъв капацитет, и интелектуален и експертен, нямат и политическа воля да го решат. Следователно ще имаме тези резулати. Съжалявам, че съм лош пророк, но ще става по-зле. това зцяви проф. Иво Христов в коментар за ромския побой над командос във Войводино.

Под краткосрочни дивиденти те разбират точно това – заиграване с големи ромски неграмотни маси, с техните тартори и използването им като машина за гласове, каза още той пред bTV.

Депутатът коментира и някои горещи точки в региона: В Черно море ще се засилва напрежението, независимо дали Порошенко ще остане на власт. Предстои албанската граница да стигне до Кюстендил. Македония бива засмуквана от албанския мини-колос. Представете си какво ще стане след 20 години, посочи професорът.

Във Видинския регион например миналата година са родени 75-76 деца, което, грубо казано, са децата на три албански семейства. България си отива. Тази история с циганите е само външен образ на всичко, което се случва и което ние вече нямаме сила и желание да променим. Децата ни са навън и няма да се завърнат. Това е загубен капитал за България. Когато фактите говорят и най-отявлените либерали трябва да замълчат. Ние сме в активен задгробен живот в много отношения – като нация и като виталност, заяви политическият анализатор.

През последните 30 години в България върви отрицателна управленска селекция. Има желязна логика по върховете да се изтласкват все по-некомпетнтни хора, които да не виждат дълбочината на проблемите. Не водим политически разговор със залози за бъдещето, затова ще продължаваме да се движим като хамстери в затворен кръг. Това е комбинация от външни и вътрешни фактори, но не виждам промислена съпротива в България – защита на децата ни, училището ни и няакаква що годе масова почтеност. Основният политически проблем в България е „защо краде той, а не аз“, каза още проф. Иво Христов.

 • На чий бог се молите?

  На чий бог се молите?

  Днес, точно на Сирни Заговезни, когато християните са с най-близките си и искат прошка и п…
 • Помнете Буново!

  Да помним Буново!

  ДПС от 30 години е основен фактор в българския политически живот. Почетният председател &#…
 • Кирил Ананиев

  Ние не бяхме, други бяха

  Интересен развой на днешния скандал с джендърските брошури в училищата в Ямболско. Никой н…
Load More Related Articles

Check Also

Наглост и безочие! Атанас Мерджанов: Изборът на Йончева бе фалшифициран!

Вчера БСП пропусна великолепен шанс да излезе единна и консолидирана. Това каза за БНР Ата…