Home Рубрики Интервю с ... Росен Карадимов: Корнелия Нинова има голями потенциал и възможности да стане премиер

Росен Карадимов: Корнелия Нинова има голями потенциал и възможности да стане премиер

1 min read
0
0
329
Росен Карадимов

Аз мисля, че възможността и потенциалът Корнелия Нинова да стане премиер са много големи. Тя поддържа повече от 2 г. една изключително последователна и принципния линия, което в политиката се случва изключително рядко. С принципна позиция доведе нещата дотам, че големите строителни фирми вдигнаха тежка техника да искат оставка на опозицията.

loading...

Това заяви в предаването “Беновска пита” по “Канал 3” Росен Карадимов, юрист и преподавател по право, политически анализатор.

“Ако може малко да върнем лентата – в събота БСП проведе конгрес, прие много сериозни документи. За пръв път от началото на прехода Визия за България постави под въпрос самия преход. Ще ви върна към 2016 г. и изказване на Корнелия Нинова – БСП пое своята отговорност за случилото се в прехода.  Става дума за фундамента, върху който е изградена и икономиката, и социалната и политическата ни система”, припомни Росен Карадимов.

За скандала “Ало, Банов съм” юристът изтъкна, че той предизвиква сериозна тревога сред управляващите.

“Усещането в обществото бе за форма на репресия към Елена Йончева. Не може да се отрече собствената политическа тежест, която тя успя да изгради – това е мое мнение. И в позициите й, и в подхода, и в поведението. Нали знаете, че тя не е член на БСП, тя е гражданска квота. Тя има собствена подкрепа, собствен кръг на симпатизанти. Когато обаче зад нея застане най-голямата, да не кажа и единствената опозиционна партия, която е в подем, нещата не изглеждат обещаващо за управляващите.

Ако това, което кажа Елена Йончева в сряда, бе казано преди 2 години, управляващите нямаше да имат повод за тревога. Но не и сега при тези изравнени позиции”, смята Росен Карадимов.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Васил Божков: България се управлява от хунта

България се управлява от хунта! Няма закони. Аз съм невинен. Трябва да се върна, но чакам …