Home Рубрики Коментарът на ... А за жеравите, които летят- кога?

А за жеравите, които летят- кога?

1 min read
0
0
89
А за жеравите, които летят- кога?

Погледах малко от сериала “Чернобил”. Накратко – личи си кой го е правил. И като една от тези, които тогава, на първи май бях на манифестацията и ме валя дъжда, мога да кажа доста неща. Не умрях. Да, беше престъпно да не ни казват, но кой може да каже със сигурност последиците. Още повече, че неофициално на всички се каза да ограничат салатите, млякото и месото. И това беше АВАРИЯ.

А защо никой сега не прави филм за ХИРОШИМА и НАГАСАКИ? Защото там не беше авария, а целенасочено, умишлено и жестоко убийство на цивилни граждани, жени, деца, старци. Не на военна база, а на мирни градове. От същите тези, които днес направиха сериала “Чернобил” и се възмущават от лошите руснаци. Що за политическо и човешко лицемерие да се възмущаваш от една авария, след като носиш отговорността за умишленото изпепеляване на стотици хиляди жени, деца и мирни граждани, както и за десетки хиляди починали след това от последиците?

ЗАЩО НЯМА ФИЛМ ЗА “МАЛЧУГАНА” – защото големите радетели за световен мир така наричат най-унищожителното оръжие, използвано някога от човек срещу човека? Защото няма по нашите телевизии филм за 12годишната Садако, умряла от лъчева болест, не успяла да направи 1000 хартиени жерава, които според японската легенда могат да я спасят?

Отвратително лицемерие на човечеството. Изродите ги наричаме световни пазители на мира, а жертвите им са само статистика. Докато те търсят поредната територия, поредният петрол и поредната сфера на влияние, към които да насочат разрушението.

В учебниците на децата днес няма ужасите на Хирошима и Нагасаки. Има само за добрите американци, които се защитили срещу лошите японци. Така се пренаписва историята….с лицемерие.

Трябва да помним! За да не се повтори! Защото историята създава бъдещето!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Споко, помислете преди да ударите!

Канонада от стрели по Мая Манолова, заради словата й: “Аз не съм против ГЕРБ.Ако БСП…