Home Рубрики Коментарът на ... Без майтап няма такава държава. Премиерът блесна

Без майтап няма такава държава. Премиерът блесна

1 min read
0
0
252
Елена Гунчева

– ПРЕМИЕРЪТ БЛЕСНА. ПИПНЕТЕ, РАДВАЙТЕ СЕ. Сутринта при Хекимян Бойко Борисов даде интервю, което дълго време ще служи за забавление на народа. С изненада разбрахме, че всички можем да пипнем и да се радваме на най-големият брутен вътрешен продукт в България, че медицинските сестри получавали достатъчно пари, но сега го видели, Него, че има пари и затова искали, че дал пет милиарда за здравеопазване, че африканската чума, Костинброд, козичките и Истанбулската конвенция се раздухват от вражески щабове. Четиридесет минути Али баба и четиридесетте разбойника, концентрирани в личността на премиера, втрещяваха народа. Всъщност есенцията на интервюто беше: паникьосан съм, не знам какво да правя, всички са ми виновни.

– ДА ПРЕВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ В МАЗНО ПЕТНО. Американската военна корпорация РАНД поиска разполагане на ракети в България и Румъния, насочени срещу Русия. В доклад се посочва, че Русия се опитвала да ни отдалечи от САЩ и ЕС и било правилно тук да се разположат американски ракети, насочени срещу руснаците. Русия се опитвала да ни въздейства чрез „Турски поток”, а било ясно, че можело да сме само транзитна страна. Трябвало САЩ да се противопоставят и да ни превърнат в преден фланг на натовската армия срещу Русия. Може на много хора това да не им е направило впечатление. Аз го отбелязвам като важна новина с оглед намеренията на САЩ, които се правят на „стратегически партньор” на България, да ни превърне във военна мишена. И отново да попитам какви стратегически интереси имат американците на другия край на планетата, в Черно море? И защо не воюват на собствена земя, а се опитват да ни превърнат нас в пушечно месо. Някой осъзнава ли, че в момента, в който в България се разположат ракети, или ядрено оръжие, само мазно петно може да остане от тринадесетвековната ни държава и народ? И е крайно време да се потърси сметка от националните предатели, въвлекли ни в това безумие!

– БЕЗ МАЙТАП „НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА”. Новоучредената партия на шоуто, наречена „Няма такава държава” вече си направи сайт. Изкушението да дам професионално мнение за „колегите”, обслужващи партията, е голямо. Като подминавам името и логото, които са в нарушение на Закона за политическите партии, ще се спра на нещо друго. В сайта им е посочено, че ПП „Няма такава държава” Е РЕГИСТРИРАНА по Закона за политическите партии. Такова нещо няма как да се случи. След учредителното събрание следва събиране на членове, не по-малко от 3500 пълнолетни български граждани. Всъщност в устава има един шстмесечен срок, в който оглеждат кандидатите за членове, преди да ги приемат. Бая сгледа ще бъде! Попълват се три вида декларации за различните видове учредители, членове на инициативния комитет и членове на партията. Чак СЛЕД ТОВА се подават документи за регистрация на партията в Софийски градски съд. Като задължително се представя удостоверение от фирмено отделение към регистъра на политическите партии в СГС, че името е свободно и може да се регистрира партия с такова име. Не е ясно дали има издадено подобно удостоверение. Но до регистрацията по ЗПП много още циркове ще изгледаме. Не лъжете хората поне! Може и да ви регистрират…някой ден, но не днес! А всъщност те подкрепят да влезем в Еврозоната, тоест да приемем еврото, въпреки че на допитване, организирано от „Възраждане”, хората категорично бяха против. Та, Слави, нали уж се вслушваше в гласа на хората?

– НОВ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ САМО ОТ ЕДИН МИЛИАРД. За по-малко от пет месеца държавата поема нов дълг от един милиард лева. Отново е отворена емисия от държавни ценни книжа, пуснати юни тази година и с падеж 2019 година. Но иначе просперираме. Интересно защо тази сутрин Хекимян не попита Борисов защо при този просперитет вземаме милиарди дългове и колко е задлъжнял всеки български гражданин, откакто ГЕРБ ни управлява?

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Шашканица

Напрежение в редакциите. Хората седят и чакат. Питат се с очи дали това може да се напише.…