Home Рубрики Коментарът на ... Безотговорност!

Безотговорност!

2 min read
0
0
95
ген. Мутафчийски

Безотговорност е, след като са изминали 43 дни от началото на пандемията и два месеца след създаването на Щаб за целта, да отказваш да съобщаваш колко хора на ден се тестват. Което би показало реалната картина за заболеваемост. Това освен безотговорно е и обидно по същността си, без значение дали тя е некомпетентност или умишлен опит за прикриване/манипулация.

loading...

Безотговорност е в такъв напрегнат момент за всички, на КПП-та край София умишлено да се задържат в километрични опашки лекари, работещи, пътуващи по работа или заради проблеми, за да се покажат мускули на други и на практика да се създава хаос.

Безотговорност е почти месец никой все още да не е получил реално, шумно анонсирани, по всякакви презентации и брифинги, икономически мерки.

Повече няма да коментирам числата от така наречените брифинги, защото информацията в тях е негодна статистически. Една част от нея не съвпада с данните, които медици, застанали с лицата си съобщават. Мерките за засегнатите икономически хора и бизнеси, ако някога стартират, ще бъдат оценени от самите тях. Но всичко, което се случва създава усещане за хаос, без значение неосъзнат или умишлен. Някои му казват административен тюрлюгювеч.

Аз бях до тук, защото е несериозно да се обсъждат несистемаризирани данни и мерки, които не са плод на обмислено планиране.

Бъдете здрави.

Пепа Сомлева, Фейсбук

ПП: България е страната с най-висока обща смъртност в ЕС. Учудвате ли се, че това е така при тази институционлна, информационна и управленска неразбория?! Аз не. Но това е не просто безотговорност, това е истинско безобразие!

Load More Related Articles

Check Also

Корнелия Нинова, Христо Иванов, озаптете си крайните фенове

Студентите от Западна Европа си тръгнала, дойдоха дъждовете, навън застудя. Протестът съвс…