Home Рубрики Коментарът на ... Бит и душевност на българския тулуп

Бит и душевност на българския тулуп

1 min read
0
0
9
Тулуп

Какво е това скудоумие, налегнало огромна част от българския народ? Какъв е този тотален отказ от мислене, логика и елементарно съобразяване с другите. Като взаимно се разкъсваме с обвинения, съмнения и омраза, каквато няма никъде по света.

loading...

Един мой преподавател по история казваше, че по всичката логика на историята, България отдавна трябваше да е изчезнала, защото няма другт толкова разединен народ, обединен само от омразата към други българи.

Протестиращите уж имат една цел, а всъщост има един лозунг с много цели, които са диаметрално противоположни и предизвикват естественото отвращение у малкото останали мислещи. С невъоръжено око се вижда как политически кърлежи от всякакви цветове, се присламчват към протеста с надеждата по гърбовете на протестиращите да се доберат до заветната цел – властта. Хора, които предизвикват погнуса, някъде са организаторите и хората излизат въпреки, а не заради тях на улицата.

Тридесет години една и съща агония, водеща до влошаване на състоянието. Тридесет години липса на поука и разум. Тридесет години лутане в пустинята….

И докато не разберем, че промяната трябва да бъде драстична, кардинална, основна и революционна, ще продължаваме да зацикляме в едни и същи грешки, докато окончателно се унищожим като народ.

Българинът по характер не е смел. Иска нещо да се промени, но го е страх да не стане нещо. И се вкопчва в познатото, дори и то да е робският нашийник…..

Хора, възпитани в разединение, неосъзнаващи себе си, затрупани с комплекси и болни лични амбиции, виждат само собствената си роля, но не и общата картина, която трябва да се промени.

Народът или ще се осъзнае и отърси от дебилщината и егоизмът, или това ще е краят….

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…